Hoza Nicoleta Valeria aprilie 7, 2014

MMF_0524“Martie 2014: Probabil una dintre cele mai complete experiențe internaționale, JADE Spring Meeting a fost ocazia perfectă de a cunoaște adevăratele valori care ne-au adus împreună în această frumoasă comunitate. Abundența ideilor, originalitatea workshop-urilor, efervescența tânără care se simțea tot mai puternic cu fiecare carte de vizită pe care o schimbai, au făcut din JSM 2014 un eveniment de calitate. Am fost martora demontării unor stereotipuri culturale și aici, la JSM 14, s-au creat conexiuni longevive care, în fapt, lărgesc orizonturile și favorizează un schimb de bune practici. Un pas mic pentru lume, o evoluție semnificativă pentru BOS pe plan internațional. ”

Prima filă a jurnalului unui tânăr antreprenor continuă astfel… ”Mânați de dorința expansiunii comunității, de ambiția și efervescneța tinerească ce dovedește de fapt spiritul comun de Students of Today care ne-a unit, am împachetat voie bună și entuziasm și am pornit spre Bruxelles, spre primul JADE Spring Meeting la care România participă într-un număr atât de mare. Cu mult entuziasm, am pășit pe tărâm european, unde totul miroase a provocări și a idei fertile care se nasc aici și ale căror ecouri se aud în toată lumea. Era o provocare și pentru noi.

Pășeam deloc timizi pe porțile antreprenoriatului, aplaudam excelența, conturam un întreg peisaj din care chiar simțeam că facem parte. Pentru că da, aparținem unei comunități europene care ne furnizează un complex de strategii și tactici, un cumul de bune practici ale căror aplicabilitate doar de noi depinde. Poate cel mai important lucru pe care l-am învățat aici este că barierile, de orice natură ar fi ele, noi ni le impunem inconștient, de multe ori, și noi alegem să trăim într-o lume închisă în propriile stereotipuri. Experiența JSM a demonstrat că nu există stereotipuri și că toate Junior Enterprise-urile din marea familie JADE au scopuri comune, dezvoltă construcții stabile pentru tinerii antreprenori și stimulează inteligența acestora prin activități complexe.”

Iar acum, privind în spate, analizând din perspectiva unui Communication Manager și fiind conștientă de oportunitățile incredibile ce se nasc din conexiuni exterioare, consider că legătura BOS cu JADE este una dintre cele mai productive. Suntem mândri de participarea noastră la JADE Spring Meeting și lăsăm moștenire același spirit activ pe care JADE ni l-a insuflat. Și în România se poate, cu atât mai mult în organizația pe care o reprezint unde 80 de oameni cred în aceleași valori. Noi suntem ecoul viitorului și reprezentăm schimbarea.”

Noi mizăm pe această deschidere internațională, iar studenții, membrii BOS au toate instrumentele pentru a jongla cu noi provocări, pentru a încerca câte puțin din fiecare domeniu doar pentru ca ulterior să își canalizeze energia și eforturile spre profesia dorită. Avem nevoie de expunere internațională pentru a reuși pe plan național și pentru a alinia România și educația din țara natală la standarde înalte.

Noi chiar putem face asta!