Hoza Nicoleta Valeria august 19, 2014

medalii_olimpianda_balcanica_matematica_junioriLotul olimpic de informatică al României a cucerit patru medalii (o medalie de aur și trei medalii de argint) la a XXII-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică, desfășurată la Ankara, în perioada 10 — 17 august.

Medalia de aur a fost obținută de Mihai-Iulian Andreescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică ‘Tudor Vianu’ din Capitală. Medaliile de argint au fost adjudecate de Radu Szasz (clasa a XII-a/ Colegiul Național ‘C. Brediceanu’ din Lugoj, județul Timiș), Tudor-Petru Țiplea (clasa a XII-a/ Colegiul Național ‘Dragoș Vodă’ din Sighetu Marmației, județul Maramureș) și Mihai Gheorghe (clasa a XII-a/ Liceul Internațional de Informatică din București). Echipa României a fost condusă de profesorii Szabó Zoltan și Dan Pracsiu

Competiția a reunit 13 echipe din 11 țări: Albania, Bosnia, Bulgăria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Șerbia și Turcia. Echipa Turkmenistanului a participat în calitate de țară invitată, iar Turcia, din postura de țară-gazdă, a avut două echipe în concurs.