Hoza Nicoleta Valeria august 19, 2014

rise-thumb5Google dă startul înscrierilor pentru ediția 2015 a programului RISE Awards, care are ca scop încurajareatinerilor din învățământul preuniversitar să urmeze o carieră în științele informatice.

În cadrul RISE Awards, Google oferă granturi organizațiilor din întreaga lume, pentru a derula programe menite să înlesnească accesul fetelor, minorităților și elevilor cu situații economico-sociale precare, la educația în domeniul științelor informatice.

Valoarea acestora granturi se situează între 15.000 și 50.000 USD. Partenerii selectați în cadrul programului RISE Awards sunt organizații care promovează informatica prin activități extra curriculare.

Înscrierile pentru ediția RISE Awards 2015 se pot face începând de pe 18 august, și până pe 30 septembrie 2014, la această adresă: http://goo.gl/w6YW8T.

Informații despre criteriile de eligibilitate se găsesc aici: http://goo.gl/bAMD9D.

În 2014, 42 de organizații din toată lumea, printre care și România, au primit granturi în cadrul RISE Awards, pentru programe precum cluburi de programare în Europa sau tabere pentru dezvoltatori în Africa Sub-Sahariană. În aprilie 2014, toți partenerii RISE Awards au participat la o întâlnire internațională, care a avut ca obiectiv întărirea colaborării între organizații și împărtășirea de resurse.

Despre Google Inc.
Google este un lider global in tehnologie, care are ca obiectiv îmbunătățirea modului în care oamenii accesează și utilizează informația. Inovațiile aduse în căutarea online și publicitate au făcut din Google un domeniu de referință pe Internet și una dintre cele mai cunoscute mărci din lume.