OnlineStudent.ro martie 23, 2010

In perioada 8-14 martie 2010, a avut loc cea de-a patra editie a concursului de matematica, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students (SEEMOUS), la Plovdiv, in Bulgaria.Numerosi studenti talentati din Albania, Cipru, Bulgaria, Grecia, Israel, Rusia si Romania au avut ocazia sa demonstreze abilitatile lor , pasiunea pentru matematica si sa impartaseasca aceasta pasiune cu noi prieteni care au aceleasi preocupari.

In cadrul acestei competitii, echipa studentilor Facultatii de Matematica si Informatica a Universitatii din Bucuresti a ocupat primele locuri, obtinand 4 medalii de aur, 2 medalii de argint si 2 medalii de bronz.

Echipa de studenti a reprezentat Universitatea din Bucuresti sub indrumarea conf. dr. Cornel Baetica si a asist. dr. Gabriel Mincu, cadre didactice ale Facultatii de Matematica si Informatica.

Cele mai bune rezultate au fost obtinute de Andrei Deneanu, Vlad Matei, Daniel Drimbe, Flavian Georgescu, care au cucerit 4 medalii de aur. Radu Titiu si Oana Camburu au obtinut doua medalii de argint, iar Alexandra Munteanu si Victor Alban doua medalii de bronz. Andrei Deneanu a primit si premiul special pentru ca a oferit o solutie deosebita la una dintre problemele din concurs.

Sa mai spuna cineva ca studentii romani nu sunt genii !