OnlineStudent.ro martie 23, 2010

In perioada 25-29 martie 2010, Palatul Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti gazduieste cea mai mare conferinta de tip Model United Nations din Romania, Bucharest International Student Model United Nations 2010 – BISMUN 2010.

Ajuns la cea de-a doua editie, evenimentul isi propune sa aduca impreuna peste 180 de studenti din Romania si alte tari ale Uniunii Europene. Timp de 5 zile, tinerii prezenti vor dezbate teme de politica internationala, intr-o simulare a Adunarii Generale a Natiunilor Unite.

Fenomenul Model United Nations, desi relativ nou pentru tara noastra, este recunoscut, pe plan international, ca fiind unul dintre cele mai populare si complexe tipuri de simulari academice. Participand la aceste activitati, tinerii devin constienti de problemele existente in societate, promoveaza valorile ONU si se pregatesc pentru o posibila cariera in diplomatie.

Organizatorii promit delegatilor un program incarcat, creativ si foarte bine stabilit. BISMUN urmareste excelenta si doreste sa transforme tinerii in viitorii lideri ai lumii, indemnandu-i sa studieze si sa se perfectioneze in domenii precum afaceri internationale, politica, economie.

Constantinos P. Spiliakos, Secretarul General al BISMUN 2010 promite una din cele mai interesante experiente educationale, un instrument util de cunoastere a complexitatilor acestei lumi, de descoperire a felului cum comunitatea internationala abordeaza problemele economice dar si problemele de mediu, incalcarea drepturilor omului, conflictele politice dar si alte probleme la nivel global. Pe langa toate acestea, BISMUN este locul potrivit unde tinerii isi pot cizela abilitatile de comunicare, pot promova democratia, pot propune solutii pentru rezolvarea conflictelor si incepe negocieri, pot interactiona si descoperi alte culturi din intreaga lume, ne mai spune Secretarul General BISMUN 2010.

Conferinta este organizata de Asociatia BISMUN, cu finantare din partea programului Tineret in Actiune (Youth in Action), cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe, Universitatii din Bucuresti si al Facultatii de Drept, precum si al altor asociatii si institutii colaboratoare.

Aici puteti gasi mai multe informatii.