bogdan.daradan noiembrie 28, 2011

Maria Theodora nu este o fata obisnuita pentru ca Maria are modul ei de a observa si intelege lumea – ,,Pentru inceput, activitatea mea scolara nu a fost unidirectionala deoarece, in viziunea mea, pluriperspectivismul asupra oricarui subiect constituie un element esential atat in evolutia personala, intelectuala, cat si in cea efectiva, a societatii,,. Pasionata de varii domenii, de la informatica la Limba Romana, Maria a participat la olimpiade si concursuri scolare, iar in clasa a-X-a a reusit sa obtina o mentiune la Olimpiada Nationala de Fizica si un premiu special la Olimpiada Nationala de Limba Romana. In ceea ce priveste informatica, in clasa a IX-a a participat la ONI si am obtinut medalia de bronz, iar anul trecut s-a calificat la finala unui concurs dedicat informaticii. Si povestea merge inainte…

Reporter: Stiu ca ai participat la Girls Programming Camp. Cu ce ai plecat de acolo in urma experientei avute?

Maria: Fiind un eveniment unic de acest gen in tara, Girl Programming Camp a reprezentat o ocazie de a imi consolida anumite cunostiinte si mai ales de a constientiza oportunitatile existente in acest domeniu, posibilitatea de a lucra pentru companii importante din afara tarii. Nu in ultimul rand, aceasta indedita tabara a devenit un prilej de a cunoaste fete pasionate de informatica, de a lega prietenii si a impartasi anumite experiente.

Reporter: Ce workshop-uri ti-au placut cel mai mult si de ce?

Maria: Toate cursurile au fost interesante si am putut afla anumite informatii noi, insa mi-au placut in mod special problemele asemanatoare celor de interviu si cursul de heapuri, cautare binara si statistici de ordine. Dintre talk-uri, mi s-a parut interesant discursul inginerilor de la Facebook, Nikolay Valtchanov si Sophia Chung, care au prezentat intr-un mod atractiv lumea din interiorul unei companii de succes.

Reporter: Ce atrage pe o fata la zona de IT?

Maria: Probabil ca cel mai important punct de atractie il reprezinta dorinta de inovatie, fundamentata pe creativitate, care, de cele mai multe ori capata o alta nuanta in acceptia unei fete, si poate deveni sursa unei evolutii majore pentru zona de IT.

Reporter: Ce alegi dintre un telefon cu sistem de operare android si un iPhone si motiveaza alegerea?

Maria: As putea sa le analizez din punct de vedere tehnic si sa aleg unul dintre ele, insa, in conceptia mea niciunul dintre aceste gadgeturi nu este cu adevarat important, punand in balanta functionalitatea si pretul acestora. In opinia mea, tehnologia ar trebui directionata catre dezvoltarea interdisciplinaritatii prin investirea in sisteme cu aplicabilitatea in domenii vitale, precum medicina.

Reporter: Un mesaj pentru colegele tale care nu au ajuns la eveniment.

Maria: Daca informatica reprezinta intr-adevar o pasiune, o marturie a entuziasmului pentru voi, niciun obstacol , si cu atat mai putin discriminarea, nu ar trebuie sa va modifice traiectoria visata.Vor exista cu siguranta si alte oportunitati de genul Girls Programming Camp, iar studiul individual va fi cu siguranta util in atingerea obiectivelor profesionale.