bogdan.daradan noiembrie 28, 2011

Ioana Marussi este eleva in clasa a 10-a la Colegiul National „I.L. Caragiale” din Ploiesti.  Este pasionata de informatica, istorie, dar si de muzica si desen. A participat la concursuri si olimpiade scolare din clasele primare si iubeste lectura. Este atrasa in mod special de romanele sci-fi si politiste, iar printre autorii mei se numara: Orson Scott Card, Isaac Asimov si Agatha Christie. Dar surprizele dee abia acum incep…

REPORTER: Am vazut pe profilul tau de facebook mai multe jocuri de socializare pe contul tau. De ce te atrag astfel de jocuri?

 Ioana: Atractia consta in principal in curiozitatea de a descoperi etapele si nivelurile superioare ale aplicatiei. Pe plan secund aplicatiile de pe facebook reprezinta o sursa de relaxare, de „fun”, dar bineinteles ca asta depinde de joc. Nu in ultimul rand imi ofera posibilitatea de a concura cu prieteni, colegi, sau de a comunica si interactiona cu alte persoane.

 REPORTER: Girls Programming Camp te-a ajutat sa redescoperi IT-ul si tot ce tine de calculator sau sa afli lucruri noi despre programare, socializare si alte elemente multimedia?

Ioana:  Girls Programming Camp ar fi util pentru oricine are notiuni de baza in programare si isi doreste sa creasca atat in cunostiinte cat si in motivatie. Desigur ca orice activitate in grup de genul acesta aduce un plus de motivatie, in cazul de fata in randul fetelor care sunt interesate de programare si s-au temut ca acesta ar fi un domeniu rezervat exclusiv persoanelor de sex masculin.

REPORTER: Cum ai convinge un coleg sau o colega sa aiba cont de facebook?

Ioana: Dificil, singurul exemplu pe care l-as putea da este cel propriu. Probabil ca as incerca sa ii arat avantajele de a avea cont, printre acestea numarandu-se posibilitatea de a socializa mai usor si de a fii la curent cu ultimele stiri sau noutati din orasul tau, domeniul de care esti interesat sau grupul de prieteni.

REPORTER: Cum ti-ai promova scoala pe facebook?

Ioana: Promovarea este stiinta, in esenta se poate face actualizand constant informatiile si evenimentele cotidiene si  atragand cat mai multi colegi intr-o astfel de activitate. Un factor important este numarul de persoane implicate intr-un proiect de promovare al liceului.

REPORTER: In incheiere, ce cadou crezi ca ar trebui sa primeasca Mark Zuckeberg de la facebook?

Ioana: Consider ca cel mai important cadou l-a primit deja prin faptul ca istoria il va retine ca fondator si presedinte Facebook.