Tineretul Liber iunie 18, 2011

Comisia pentru Românii de Pretutindeni din cadrul Senatului României a organizat vineri, 17 iunie a.c., în parteneriat cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), Festivitatea de premiere a studenţilor etnici români cu merite deosebite din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Republica Macedonia şi Albania, care studiază în centrele universitare din România.

Acest demers s-a inscris în politica naţională de susţinere a etnicilor români care doresc să-şi continue studiile în România, linie de acţiune ce vizează asigurarea egalităţii de şanse la învăţământ în limba maternă şi a unui cadru optim de formare universitară.

Festivitatea de premiere s-a bucurat de prezenta Senatorului Viorel Badea (senator in colgiul Europa-Asia), Secretarului de Stat pentru Romanii de Pretutindeni, Eugen Tomac si a Secretaurlui General al Union and League of Romanian Societies, domnul Neculai Popa.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala Constantin Stere a Senatului României, începând cu ora 17.00. OnlineStudent.ro a fost acolo si va ofera o galerie foto cu cele mai importante momente ale evenimentului: