bogdan.daradan mai 27, 2010

In eXclusivitate pentru onlinestudent.ro, Ecaterina Andronescu a facut  joi, in cadrul conferintei de la Politehnica, mai multe declaratii de interes pentru mediul studentesc. „Din acest an vom avea Facultatea de Formare Antreprenori si Facultatea de Business pe Produse de Inginerie. Am luat aceasta hotarare impreuna cu Senatul Universitatii pentru a ne plia pe cerintele reale ale pietei. Deja am primit aprobarea de la ARACIS, iar din acest an vom face inscrieri pentru aceste doua facultati. Ceea ce este si mai inedit este faptul ca materiile care se vor preda vor fi prezentate de antreprenori reali. Incercam prin aceste facultati sa eficientizam invatamantul universitar si sa apropiem mai mult mediul business de mediul universitar„, a declarat rect0rul Universitatii Politehnica Bucuresti.

Ecaterina Andronescu a declarat ca in prezent UPB dezvolta programe de master in parteneriat cu o serie de companii multinationale precum Dacia-Renault, programe de master care vizeaza atat teritoriul Romaniei cat si state din spatiul comunitar european si vrea ca pe viitor sa existe posibilitatea de extindere a programelor de master si catre alte domenii conexe de activitate.

La finalul conferintei despre trainee si internship, fostul ministru al Educatiei a mai facut un anunt important pentru studenti. „In curand, Universitatea Politehnica Bucuresti  va oferi posibilitatea unui cuantum de 20% dintre studentii integralisti de a beneficia de internship-uri si mentorate alaturi de profesori de renume din cadrul universitatii. Am luat aceasta hotarare pentru a incuraja studentii cu rezultate la invatatura sa incerce sa-si dezvolte competentele de cercetare alaturi de un mentor. De exemplu, daca vor fi studenti care vor dori sa fie mentorati de mine, impreuna cu ei voi demara proiecte de cercetare sau lucrari de laborator”, a incheiat Ecaterina Andronescu.

Rectorul Universitatii, Ecaterina Andronescu, a fost prezenta astazi la conferinta Internship 2010, conferinta ce vizeaza cel mai mare eveniment de internship si trainee din Romania.

Evenimentul este organizat de PERFORM HR, Liga Studentilor Electronisti si Uniunea Nationala a Studentilor din Romania

Parteneri ONG: SSFB – Societatea Studentilor din Facultatea de Farmacie Bucuresti, ASLS – Asociatia Studentilor din Facultatea de Limbi Straine, Universitatea Bucuresti

3 thoughts on “eXclusiv! Ecaterina Andronescu: Politehnica va avea Facultate de Antreprenori

  1. Foarte tare aceasta veste!
    Romania va produce politehnisti antreprenori pe banda rulanta!

  2. ecaterina andronescu se inspira din curtea rectorului puiu senior,nu e ideea ei.Facultatea de afaceri e specifica A.S.E.DANA !

Comments are closed.