Tineretul Liber octombrie 30, 2014

Ei sunt cei doi liceeni din Bucuresti care vor sa schimbe intreg procesul electoral din Romania. Aplicatia OpenVote va schimba regulile campaniilor electorale in care voturile se vindeau pe faina, zahar si ulei!

theodor-marcu-stefan-gergely-openvote

Designul aplicației OpenVote a fost realizat de Theodor Marcu și Ștefan Gergely (foto), doi tineri de 17 ani, care isi propun sa aduca transparența și tehnologiile digitale în procesul electoral din Romania.

“În ziua alegerilor, posesorii aplicaţiei vor avea la dispoziţie o hartă cu toate zonele din Bucureşti, din Romania și din diaspora unde au fost semnalate nereguli. Momentan, aplicaţia a pimit un feedback pozitiv la lansarea oficială de la Romanian US Alumni Association” a declarat Theodor Marcu, designerul aplicației OpenVote.

“Planurile noastre de viitor se referă la folosirea aplicaţiei de către cetăţeni nu doar referitor la abuzurile din timpul actului de votare, ci, în general, cu privire la orice îi nemulţumeşte legat de modul în care acţionează instituţiile din oraşul lor” a declarat Ștefan Gergely.

Theodor Marcu și Ștefan Gergely (17 ani) sunt încă elevi la un liceu din București dar cred ca un stat inteligent nu se poate construi decât prin aplicații inteligente și interactive care pot asigura transparența și consolidarea democrației.

OpenVote – 10.000 de dolari pe lună în programul Google Ad Grants

Aplicația OpenVote a fost acceptată în programul Google Ad Grants dedicat organizațiilor non-profit și, începand de astăzi, primește un grant de 10.000 $ pe lună pentru promovare în rețeaua Google AdWords™.

Guvernanța aplicației și portalului OpenVote este asigurată de un consorțiu deschis al societății civile,din care fac parte organizații precum Institutul pentru Politici Publice, Centrul de Resurse pentru Societatea Civilă sau Romanian US Alumni Association. Orice organizație non-profit se poate alătura inițiativei.

Aplicația openvote.ro este gratuită și poate fi descărcată atât pe platforma Google Play cât și pe Apple App Store.