Tineretul Liber aprilie 19, 2011

Comunismul si perioada anterioara anilor ’90 si-a gasit locul intr-un proiect inedit de organizare al standului ASID in cadrul Targului Educatiei organizat de Universitatea din Bucuresti.

Voluntarii ASID au adus obiecte din perioada comunista, discuri cu muzica vremii dar si reviste si ziare ale anilor in care Nicolae Ceausescu era „liderul suprem”. La peste 20 de ani de la caderea comunismului, ASID a inaugurat si o premiera pentru Universitatea din Bucuresti: noua generatie de tineri studenti este prima generatie de tineri nascuti in democratie.

ASID a sarbatorit in acest fel libertatea de exprimare, democratia dar si noua generatia de tineri care va realiza schimbari majore in societate doar pentru ca are la baza o valoare fundamentala: libertatea dobandita prin nastere.

ASID este o organizatie nonguvernamentala, non-profit si apolitica, infiintata la 6 aprilie 2005 ca o necesitate in vederea stabilirii unei comunicari eficiente intre studenti si conducerea Facultatii de Istorie, a facilitarii accesului la informatii utile si punerea la dispoziţie a mijloacelor necesare unui studiu complet.

ASID este asociatia reprezentativa a studentilor din Facultatea de Istorie, din mai 2005 suntem membră a Asociaţiei Studenţilor din Universitatea din Bucureşti (A.S.U.B.), iar din februarie 2007 a Uniunii Studenţilor din România (U.S.R.).

Foto: www.onlinestudent.ro