bogdan.daradan februarie 9, 2013

74684_174358062589280_7532659_nAlina Gheorghe are 26 de ani și este licențiată în Psihologie şi are un blog. De ce a ales Psihologia?!  Răspunsul vi-l las aşa cum este…”Eu nu fac parte dintre cei care știau de mici ce vor face când vor fi mari… și oportunitățile m-au dus către psihologie fără să știu măcar dacă îmi va plăcea sau nu această știință. Cred că soarta m-a îndreptat spre acest domeniu… eu m-am născut cu un handicap și mult timp am privit acest lucru ca pe un stigmatism… mă simțeam vizată, probabil că și eram… și am vrut să văd lumea altfel. Astăzi sunt mândră de mine pentru că am reuşit să rezolv multe din metehnele trecutului şi mi-am descoperit adevărata vocație… „. În prezent, Alina consiliază copiii cu handicap şi îi ajută să învețe să se accepte așa cum sunt, să își descopere calitățile, voința, puterea, dar mai ales să lupte pentru visele lor….”Copii cu dizabilități au mare nevoie să fie ajutați pentru a fi integrați în societate. Eu știu că se poate, lupt pentru asta.”Pe lângă blogul literestacojii,Alina se pregăteşte pentru examenul de titularizare pentru că vrea să devină psihopedagog special cu acte în regulă. Iubeşte filozofia, plimbările, marea, teatrul…,,Sunt o fire boemă și caut întotdeauna frumosul și spiritualitatea. Îmi doresc foarte mult ca pe viitor să ajung să scriu pentru o publicație online sau chiar offline, dacă se va putea, și mi-am propus ca până la 30 de ani să scriu o carte. Și voi reuși!”…Dar surprizele nu se opresc aici…

BOGDAN DĂRĂDAN: De ceva vreme urmăresc blogul tău. De ce litere stacojii?

Alina: De ce Litere Stacojii?! Am vrut în primul rând un nume românesc… îmi plac englezismele, dar nu sunt pentru mine. Ador roșul. Și-mi place defapt cum sună ”stacojiu”, am întâlnit acest cuvânt în multele romane citite… și mă gândeam la ce îl pot alătura?! Și dintr-o dată mi-a venit în minte ” Litere Stacojii” și mi-a plăcut. Și în plus dacă e să gândim analitic, inspirația se așterne mai mult noaptea și cred că este de culoare roșie. Poate sună ciudat, dar asta este percepția mea. Frecvent asociez eterul cu culorile…

66815_174357789255974_7227448_nBOGDAN DĂRĂDAN: Când și de ce te-ai hotărât să îţi faci un blog?

Alina: La începutul lui 2012 m-am gândit că trebuie să intru și eu în această lume… mi-am dorit să împărtășesc și celorlalți ceea ce gândesc eu și mai ales cum simt eu. Aș vrea dacă pot, și dacă articolele mele ating și ajung unde trebuie, să schimb câte ceva din mentalitatea tânărului atras doar de cele lumești și să îl fac să înțeleagă importanța adevărului, importanța sentimentelor și mai ales cât de important este să înveți… să vrei și să reușești să ajungi cineva, pe muncă proprie, fără tertipuri. Pentru că se poate. Oricine poate fi tot ceea ce își dorește, bineînțeles, în limita realului.

BOGDAN DĂRĂDAN: Ce înseamnă pentru tine blogosfera românescă în prezent?

Alina: Blogosfera românească este în prezent, cred, cea mai importantă și mai parfumată modalitate de exprimare. Chiar te poți face auzit și îți creezi un cerc în care lumea te citește, țin cont de părerile tale și ajută la schimbarea pe care tu vrei să o implementezi. Îți poți face cunoscută arta, am descoperit mulți bloggeri care sunt niște scriitori talentați, poeți sau critici de valoare. Este o lume foarte frumoasă și sinceră, încurajez pe toată lumea să scrie. Scrisul este cea mai de preț moștenire pe care un om o poate lăsa urmașilor lui.

BOGDAN DĂRĂDAN: Ce alte bloguri urmăreşti şi de ce?

Alina: Urmăresc multe bloguri, îmi plac în general cele cu caracter literar și esență, îmi plac blogurile care sunt mai altfel… care sunt deosebite și captivante. O să vă împărtășesc și vouă câteva dintre ele: Arabica… taste of Orient, Ratzone’s blogMihail Ciupercescu, Dragoș Călinescu  și Daniel Day Amaranth . Aceste bloguri sunt doar câteva din lungul BlogAndRoll pe care îl am, așa că vă aștept să descoperiți singuri multitudinea de bloguri impresionante de pe pagina mea.

BOGDAN DĂRĂDAN: Un mesaj pentru cititori…

Alina: Omule drag, îndrăznește să crezi, îndrăznește să speri și îndrăznește să poți! Dacă dai frâu liber esenței tale vei reuși în viață tot ce îți propui.