bogdan.daradan noiembrie 18, 2011

Numărul studenţilor susţinuţi prin intermediul programului Bursele COSMOTE s-a dublat anul acesta, ca urmare a încheierii etapei de evaluare a celei de-a doua ediţii a programului de responsabilitate socială lansat în 2010. Astfel, 5 noi studenţi în anul I vor beneficia, începând de anul acesta, de suport financiar pe durata studiilor universitare, prin intermediul unei burse în valoare de 150 Euro/lună, echivalent în RON, pe o durată de 9 luni (octombrie-iunie) pe an.

Câştigătorii celei de-a doua ediţii a Burselor COSMOTE de anul acesta sunt: Samsonescu Daniela din Suceava, studentă la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, Facultatea de Horticultură, Balan Elena-Lavinia din Iaşi, studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie „GR. T. Popa” Iaşi, Medicină Generală, Panoschi Cristina-Laura din Neamţ, studentă la Academia de Studii Economice, Facultatea de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, secţia Germană şi la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Specializarea Germană, Miron Victor-Daniel din Tecuci, Galaţi, student la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Facultatea de Medicină Generală şi Neaţu Diana-Andreea din Giurgiu, studentă la Academia de Studii Economice, Facultatea de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, specializarea Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică.

“Suntem încântaţi să descoperim şi anul acesta tineri talentaţi, dedicaţi comunităţii, pasionaţi şi cu o viziune clară asupra domeniilor în care vor să performeze. Pot spune că şi în această ediţie am descoperit studenţi cu o mare apetenţă pentru studii şi care au şanse mari să obţină rezultate foarte bune în cariera lor. Dorim să felicităm candidaţii pentru rezultatele bune de până acum şi să le urăm să se bucure de acelaşi succes şi de acum încolo”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager COSMOTE România.

Cea de-a doua ediţie a Burselor COSMOTE a captat atenţia a peste 200 de tineri studenţi, care au aplicat în perioada 15 septembrie – 15 octombrie, dintre care 168 de aplicaţii au fost validate şi luate în considerare pentru alegerea celor 25 de finalişti. Juriul ediţiei 2011 a evaluat cei 25 de finalişti pe parcursul celor două zile de interviuri, urmate de desemnarea celor 5 câştigători.

În calitate de parte responsabilă şi activă a societăţii, COSMOTE România îşi implică angajaţii, clienţii, furnizorii şi partenerii de afaceri în diferite iniţiative şi programe care răspund cerinţelor mediului social din România. Printre proiectele de responsabilitate socială derulate de COSMOTE România se numără: campania “Mesaje de iubire”, parteneriatul cu Asociaţia Telefonul Copilului, programul intern de protecţia mediului “Green Office” şi altele.