Tineretul Liber ianuarie 30, 2016

Parlamentul European al Tinerilor – European Youth Parliament (EYP) – este o organizație europeană de reprezentare a tinerilor fondată în 1987.

EYP promovează dimensiunea europeană în educație și oferă posibilitatea elevilor sau studenților, cu vârsta cuprinsă între 16 și 21 de ani, care stăpânesc limbă engleză fluent și care sunt interesați de probleme politice europene, să ia parte la o experiență practică și pozitivă de învățare.

European Youth Parliament funcționează în România ca proiect al Fundației EYP România cu sediul în Oradea, str. Avram Iancu nr. 7/7. EYP România dorește organizarea sesiunilor regionale de selecție 2016, urmând modelul deja consacrat de organizare a acestui tip de eveniment EYP care va include teambuilding, munca în comitet, dezbateri în adunarea generală, seara intercultural și miniconcert susținut de participanții muzicieni.

Fundația European Youth Parliament România (EYP România) organizează în primăvara anului 2016 selecții în cele 3 regiuni istorice ale României după cum urmează: 18-20.03.2016 Sesiunea Regională de Selecție Muntenia (Bușteni, Prahova), 25-27.03.2016 Sesiunea Regională de Selecție Transilvania (Bușteni, Prahova), 01-03.04.2016 Sesiunea Regională de Selecție Moldova (Oglinzi, Neamț).

Sesiunile Regionale de Selecție au ca obiectiv selectarea delegaților pentru participarea la Sesiunea de Selecție Națională din toamnă acestui an (în total 60 de tineri, câte 20 selectați la fiecare Regională).

Cu ocazia Sesiunii Naționale de Selecție din toamna 2015 care va avea loc la Oradea în toamna anului 2016 vor fi selectați cei 9 reprezentanții României la cea de-a 84-a Sesiune Internațională EYP din primăvara anului 2017 care se va desfășura în Trondheim, Norvegia.

Tinerii liceeni și studenți, doritori să participe la aceste întruniri, trebuie să formeze o delegație alcătuită din 11 membri (zece politicieni și un muzician) din cadrul aceluiași liceu (excepție putând face muzicianul, care poate fi dintr-o instituție de învățământ specializată).

Aplicațiile se transmit centralizat pe adresa office@eypromania.eu corespunzător regiunii istorice, delegațiile din București putând aplica la oricare dintre cele trei sesiuni.

Termen limită pentru trimiterea aplicațiilor: 28.02.2016 inclusiv.

Pentru informații suplimentare (dosar de candidature cu detalii organizaționale și fișe de participare), accesați site-ul fundației www.eypromania.eu sau scrieți-ne pe adresa eyp@eypromania.eu