Hoza Nicoleta Valeria decembrie 28, 2014

10448533_10202448487593369_4400893602805945533_oAUTOR: TEODORA ȘTEFAN

Există momente în viață în care task-urile, deadline-urile, to do list-urile (ce de cuvinte preluate din limbi stărine), se termină, se îndeplinesc, se dizolvă în reușite. Ce faci atunci?

Cauți altele, îți stabilești noi prioritări, noi responsabilități și obiective cel puțin la fel de înalte. Simți că le poți face față, că sunt SMART (alt cuvânt preluat) și că tot tu ești cel care, la final, va trage o altă linie și va realiza ce are în bagajul de experiențe.

Cum faci asta? Nu e simplu și nu spun că poate oricine. Nici nu afirm că m-am transformat în ”Superwoman” peste noapte, ci doar că am devenit mai conștientă de pașii pe care îi fac și mai dornică să-mi construiesc propriul drum, iar dacă ajung să merg pe unul pe care comunitatea a mai fost, e în regulă. Voi intui gropile și voi trece peste obstacole, și asta doar pentru că am avut exemple de reușite în fața mea.

Am ajuns, după o lună de la terminarea facultății, să afirm că toate lucrurile curg de la sine dacă știi să le gestionezi și să îți prospectezi viitorul. Astfel, acum vorbesc de o oportunitate de care am profitat la maximum. O nouă provocare pe care am îmbrățișat-o cu zâmbetul pe buze.Un student, un viitor masterand în lumea artiștilor. Un căutator de idei creative, pregătit de o Universitate de prestigiu din București, un pasionat de PR, comunicare și social media.

Cineva a știut cum să pună în valoare mixul acesta, poate mai bine decât aș fi știut eu, iar dacă până acum aproape un an doar mi-l închipuiam, acum îl savurez. Acum vă scriu de la birou, printre idei savuroase, din dreapta aceluiași om care a crezut în mine.

Și pentru că ambiția nu putea fi pusă în scenă decât într-o comunitate valoroasă, am ales să lucrez cot la cot cu alte minți creative și să pot crește odată cu proiectul meu de suflet. Un spațiu destinat cunoașterii, al CONNECT-ării, unde până și scaunele colorate inspiră aceeași notă pozitivă de ”a face lucrurile să fie bine”, așa cum se spune pe aici. Aici e inspirație, motivație și de aici pleacă și succesul nostru.

Suntem consultanți în social media într-o comunitate proaspătă de antreprenori dedicați și, în doar câteva zile, ne-am instalat în acest spațiu dedicat co-working-ului. Nu știi niciodată când un artist ar putea avea nevoie de serviciile de CSR ale biroului de alături, de un designer sau un programator bun, de aceea agenția digitală la care lucrez, Hit Yourself Consulting, este aici.

Așadar, nimic nu este întâmplător. Nu a fost întâmplătoare alegerea mea ca Project Manager al proiectului Proud by Business Organization for Students în 2013, nici cafeaua alături de Florin Grozea din septembrie a aceluiași an, nici primul contract semnat cu un artist sau primele ore petrecute la birou. Clișeic vorbind, toate lucrurile se întâmplă cu un motiv, însă adevărata motivație vine din interior și din dorința de a te afirma într-o lume mare.

Mai am multe de învățat, însă măcar am de unde să încep. Și am toate instrumentele pentru mă pregăti să jonglez cu reușite.

Dacă ai avut măcar o dată un gând pozitiv, o motivație intrinsecă de a face lucruri faine, atunci știi ce înseamnă să îți dorești mai mult de la tine, să ridici ștacheta și să accepți noi oportunități. Nici profesioniștii nu s-au născut învățați, iar tu ești încă tânăr. Dacă nu acum, atunci când? Poate te hotărăști și vom lucra împreună la Connect Hub. Se întâmplă lucruri frumoase.

Susține comunitatea de antreprenori aici.