OnlineStudent.ro februarie 22, 2014

Diana Nicula- Presedinte AIESEC Bucuresti

AIESEC este o organizație globală, non-guvernamentală, independentă și non-profit condusă de tineri sau proaspeți absolvenți ai unei instituții superioare de învățământ și este prezentă în peste 124 de țări și teritorii. AIESEC,  inițial „Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales” a fost înființată în 1948, în urma celui de-al doilea Război Mondial cu scopul de a restabili pacea între națiuni și de a oferi tinerilor un mediu internațional de dezvoltare.

Organizația oferă tinerilor o experiență de dezvoltare inedită, bazată pe oportunități de leadership și de exchange într-un mediu bazat pe internaționalism. Cele 5 valori pe care organizația vrea să le insufle tinerilor sunt: demonstrarea integrității, activarea leadership-ului, diversitatea, plăcerea de a face lucrurile să se întâmple și sustenabilitatea acțiunilor pe care le vor demara.

În orice moment al anului, AIESEC este gata să îți facă bagajul. Că vrei să pleci în China sau în Brazilia, în India sau în Camerun, tot ce trebuie să faci este să te hotărăști ce anume vrei să înveți din acest internship și viețile căror oameni ai vrea să le schimbi. Cu un permanent ajutor din partea noastră o să trăiești cele mai intense, mai fericite, mai provocatoare și de neuitat 6 săptămâni din viața ta.

Folosindu-mă de cuvinte mai prietenoase, ți-aș spune franc: AIESEC este organizația care schimbă vieți, care te face să îți părăsești zona de confort, care te provoacă să îți depășești limitele și care îți aduce noutatea acolo unde monotonia este de mult instalată. Gândește-te că îți iei inima în dinți și vei pleca în Camerun pentru un internship de voluntariat timp de 6 săptămâni. Te vei duce acolo și le vei da tinerilor sfaturi care țin de sănătate și îngrijire personală. Pentru a îi sfătui pe tineri, nu doar că va trebui să deții toate aceste cunoștințe, ba mai mult: trebuie să știi să vorbești în public, să știi cum să faci față unui șoc cultural,să fii deschis către relații de prietenie cu tineri din alte culturi, să deții cunoștințe legate de realizarea filmulețelor pentru prezentările tale zilnice, să poți să te adaptezi oricărei situații și multe alte lucruri pe care le vei învăța într-o astfel de experiență minunată.

Timp de 23 de ani, în România, milioane de tineri au beneficiat de proiectele care AIESEC  le-a demarat de-a lungul timpului. AIESEC este organizația care se îngrijește de buna evoluție a tinerilor și a entităților bucureștene într-un cadru internațional. gROw; Use.Recycle.Breathe; Try; ReBranders se numără printre proiectele pe care AIESEC București le demarează în această perioadă.

Atât în București, cât și în alte 13 orașe din țară „mândrii membri” AIESEC din echipele de Comunicare, Finanțe, Vânzări și Resurse Umane își canalizează atenția asupra internshipurilor plătite și de voluntariat, atât în țară, cât și în străinătate. Din zori și până-n seara muncesc la programele GCDP (Global Community Development Program – outgoing și incoming), GCDP fiind programul de voluntariat și GIP (Global Internship Program -outgoing și incoming), GIP fiind programul de internship plătit.

În  casa AIESEC București ultimele 3 luni au fost marcate de schimbare. Din luna decembrie a anului 2013 și până în momentul de față în local au avut loc alegerile pentru funcțiile de conducere și pentru cele de lideri de echipă. Fostă vicepreședinte a ariei de comunicare, Diana NICULA a preluat frâiele conducerii în funcția de Președinte. Astfel Diana și cei 10 vicepreședinți proaspăt aleși împreună noii lideri de echipă vor asigura dezvoltarea personală și profesională a tinerilor într-un context internațional.

11 mândri AIESECeri și echipele pe care le coordonează vor face ca în mândrul mandat 2014 – 2015 să aducă mândrele schimbări în viața mândrilor tineri!

Fii și tu un student mândru care acceptă provocarea unui internship de voluntariat în străinătate!