Hoza Nicoleta Valeria aprilie 10, 2014

Croitoru Elena - ECOTURAutor: Croitoru Elena

ECOTUR este o organizație studențească non-profit ce este formată din tineri entuziaști și cu inițiativă, al cărei scop principal este implementarea de proiecte, în domeniile turism și ecologie, ce vizează dezvoltarea personală și profesională a studenților, informarea tinerilor cu privire la nevoia de protecție a mediului și implicarea acestora în acțiuni ecologice.

Activitatea Clubului este structurată în 5 departamente, și anume: HR, Relații cu exteriorul, Financiar – Contabil, IT și Proiecte. În cadrul acestor departamente membrii organizației au ocazia să experimenteze fie un domeniu nou față de ceea ce studiază în cadrul facultății, fie să își dezvolte și mai mult abilitățile și competențele dobândite pe băncile facultății.

Clubul de Turism și Ecologie ECOTUR are o activitate în cele două domenii de 15 ani, timp în care a dezvoltat proiecte de tradiție. Acestea au avut impact asupra comportamentului studenților în ceea ce privește protecția mediului, și, de asemenea, au avut o contribuție în dezvoltarea și creșterea gradului de angajabilitate a tinerilor.

Unul din proiectele de tradiție care implică de la an la an tot mai mulți studenți este “ecoTUR pentru hârtie”. Acesta se desfășoară în două sesiuni, una de iarnă și una de vară, și presupune colectarea de la studenții ce stau în cămine a maculaturii de care ei nu mai au nevoie în fiecare sesiune și transportarea acesteia la centrul de reciclare. Un al proiect al organizației îl reprezintă Practica în turism ce se află la cea de a 7a ediție anul acesta.

În cadrul acestuia se obțin stagii de practică pentru studenți atât în agenții de turism cât și în hoteluri – scopul proiectului este acela de a crește gradul de angajabilitate în industria ospitalității din România și de a contribui la dezvoltarea profesională a tinerilor. Cel de-al treilea proiect de tradiție îl constituie Responsabiliate Ecologică în Școli care desfășoară activități ce au drept scop educarea in spirit ecocivic a elevilor de clasa a IV prin metode nonformale cu privire la protejarea mediului înconjurător. Acest proiect se desfășoară în 3 etape principale: informarea elevilor prin diverse activități despre acțiunile noastre asupra mediului, plantări și ecologizări.

ECOTUR nu uită și de relaționarea și dezvoltarea unor prietenii de durată, iar acest lucru se întâmplă în forma cea mai natural posibilă în excursiile ce au loc la munte. Fie că iau forma unor teambuildinguri, fie că sunt doar drumeții, excursiile s-au dovedit a fi de-a lungul anilor prilejul de a cunoaște și de a te apropia mai mult de oameni.

Acestea sunt însă doar câteva din activitățile desfășurate de ECOTUR, dacă ți-am stârnit câtuși de puțin interesul, te invit pe pagina Clubului www.club-ecotur.ro sau pe pagina de facebook www.facebook.com/clubecotur unde poți fii la curent cu ultimele activități.