bogdan.daradan aprilie 12, 2010

In perioada 13-15 aprilie 2010, are loc prima editie ZENF (Zilele Educatiei Non-Formale), prin care se urmareste promovarea metodelor de educatie non-formala si a conceptului de angajabilitate. Evenimentul-care cuprinde lansarea unui ghid al angajabilitatii si a unui portal, workshopuri si traininguri sustinute de specialisti, proiectii de film si multe alte activitati – este initiat de organizatia non-guvernamentala LEAP (Link Education and Practice) si se va desfasura simultan, in mai multe locuri din Bucuresti: ArCuB, Casa de Cultura a Studentilor, Euro<26 si Casa Universitarilor.

Link Education And Practice este prima organizatie constituita ca platforma de interactiune intre studenti, companii, institutii si ONG-uri, cu scopul de a crea o punte de legatura intre oferta educationala existenta si cerintele pietei de munca. Pentru aceasta, LEAP isi propune sa promoveze si sa faciliteze accesul tinerilor la activitati de educatie non-formala (voluntariat, stagii de practica, traininguri, scoli de vara etc) – activitati care rafineaza calitatile si aptitudinile importante in dezvoltarea personala si profesionala.

Evenimentul se desfasoara pe parcursul a trei zile si cuprinde o serie de activitati derulate de LEAP si partenerii sai. Va avea loc lansarea celei de-a doua editii a Ghidului de Angajabilitate-LEAP si a portalului de educatie non-formala. Pe parcursul celor 3 zile se va derula si expozitia „Citeste printre randuri”-alcatuita din print-uri ale desenelor din caietele de scoala-ca reprezentare a conceptului de complementare a educatiei formale cu cea non-formala, precum si training-uri sustinute de partenerii LEAP.

Temele abordate variaza de la antreprenoriat social (Euro<26), managementul voluntarilor, drepturile copilului (Organizatia Salvati Copiii Romania), la workshop-uri de scriere creativa (Fundatia Calea Victoriei), atelier de povesti, lectie de teatru si improvizatie (A treia Cafea). De asemenea, vom afla cum arata educatia non-formala prin arta (MaiArt), ce oportunitati exista pentru studenti (Mihail Musat) si vom avea un atelier de joaca (Lume Buna). Exersam xghilrrpublic speakingxghilll (ARDOR) si vorbim despre leadership si inovatie (Achieve Global), angajabilitate (Fundatia CODECS pentru Leadership), dezvoltare personala si profesionala (ANPCDEFP). Vom rezerva activitati specifice pentru liceeni (workshop sustinut de Yourway) si vom face o incursiune in viata asociatiilor studentesti.

Acestea si multe altele vor avea loc la prima editie – Zilele Educatiei Non-Formale 2010. Pentru a participa la workshop-uri si training-uri, este necesara inscrierea pe site-ul LEAP (www.leap.ro) pana pe 11 aprilie, ora 23:59. Participarea este gratuita.

Parteneri:

ONGS: Advice, ASPSE, AEGEE, AIESEC, ASLS, ASLUB, ASER, Clubul Studentilor Economisti -Sibiu, CS-URA, EESTEC, OSE, PRIME, SiSC, VIP

Parteneri educationali: A Treia Cafea, ANPCDEFP, Achieve Global, ARDOR, CROS, Euro<26,FORCE, HOLA,  Fundatia CODECS pentru Leadership, Lume Buna, MaiArt, Organizatia Salvati Copiii Romania, ProVobis, Skills4Work, StartUB, Yourway

Parteneri media: BizCampus, Calendar Evenimente, CampusNews.ro, Elevate, Evenimentestudentesti.ro, Hipo.ro, Online Student,port.ro, studentie.ro, SmartFM

Parteneri logistici:
ArCuB, Casa de Cultură a Studentilor București – Centrul de Educatie Non-formală, Casa Universitarilor

Pentru înscrieri și pentru mai multe informatii, vizitati www.leap.ro

1 thought on “Ziua Educatiei Non-Formale

Comments are closed.