Hoza Nicoleta Valeria iunie 27, 2014

bookfest_2014Expozanții Salonului Internațional de Carte Bookfest 2014 vor fi recompensați pentru publicarea de cărți ale Invitatului de Onoare — Polonia

Eligibili sunt editorii care au publicat în limba română, cărți ale unor autori polonezi sau cărți care promovează cultura polonă

Asociația Editorilor anunță lansarea unei scheme de sprijin a traducerilor din limba polonă, schemă ce va fi disponibilă tuturor expozanților Salonului Internațional de Carte Bookfest 2014.

Programul, în valoare de peste 50.000 de lei, se adresează tuturor editurilor care au participat la Bookfest 2014 și au publicat în perioada decembrie 2013 — mai 2014, în limba română, cărți ale unor autori polonezi sau cărți care promovează cultura polonă.

Apelul pentru candidaturi se va lansa pe 1 iulie 2014, cei eligibili având ocazia să se înscrie pentru obținerea finanțării până pe data de 30 iulie. Fondurile sunt asigurate de sponsorizări venite din partea Bursei de Valori București, Kredyt Inkaso, X-Trade Brokers și Asociației Editorilor din România.

‘Mă bucur că putem recompensa astfel editorii care au promovat prin activitatea lor Polonia — Invitatul de Onoare al Bookfest 2014 și vreau să mulțumesc în mod special sponsorilor care au avut încredere în noi și au decis să sprijine astfel două culturi — pe cea română și pe cea polonă’, a declarat Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociației Editorilor din România, organizator al Salonului de Carte Bookfest.

Editurile candidate vor găsi începând cu 01 iulie 2014, pe site-ul www.bookfest.ro, regulamentul și formularul de înscriere la acest program, pe care îl vor completa cu informațiile de identificare ale companiei și reprezentantului legal, titlul/titlurile pe care doresc să le înscrie în procedura de selecție și costurile de tipar pentru titlurile care se încadrează în criteriile de selecție.

Jurizarea va fi realizată de către o comisie formată dintr-un reprezentant al Asociației Editorilor din România, și câte un reprezentant de la fiecare dintre cei trei finanțatori ai programului — BVB, Kredyt Inkaso și XTB. Cererile vor fi analizate în perioada 01-15 august 2014.

Sumele vor fi impărțite câștigătorilor finanțării în funcție de prețul/exemplar din fiecare titlu care se încadrează în criteriile de selecție.

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2014 a fost organizat de Asociația Editorilor din România, sub egida Federației Editorilor din România și cu sprijinul Institutului Polonez din București.