bogdan.daradan decembrie 31, 2012

14660_237014799763177_467433161_n  Cornel Manolache, cu nume său de scenă Rap Obsidian, este un puşti de doar 18 ani care cântă şi compune piese hip-hop de aproape trei ani. Născut sub semnul Zodiacal al Săgetătorului, Rap Obsidian se defineşte ca fiind un tip sensibil, dar în acelaşi timp un caracter puternic care ştie să depăşească momentele critice din viaţă. Pe lângă muzică, Cornel este pasionat de jocurile pe calculator. Dar mai multe în rândurile ce urmează…

BOGDAN DĂRĂDAN: Ce înseamnă numele tău de scenă Rap Obsidian?

Cornel: Obsidian vine dintr-un joc numit Dota, este un nume de erou din acest joc (un erou preferat). În plus, numele eroului este inspirat din natură pentru că obsidianul este o roca vulcanica neagră, densă , care se formeaza prin racirea bruscă a lavei. Asta înseamnă că şi eu sunt un caracter dur, dar în acelaşi timp îmi schimb culoarea şi stările de spirit aşa cum şi obsidianul din negru poate deveni albastru, verzui sau chiar roşiatic cu irizaţii albe:) Sunt o persoană complexă, pe scurt.

BOGDAN DĂRĂDAN: Ce te-a determinat sa te apuci de hip-hop?

Cornel: Nu am început din prima cu muzica hip-hop. La început au fost doar gânduri pe hârtie care s-au transformat în versuri, apoi în rime şi aşa au apărut primele piese. Ele sunt multe, s-au strâns în atâta timp. Sper să găsesc şi resurse să le pot înregistra pe toate într-un studio profesionist. Am ales acest gen de muzică pentru că mă regăsesc uşor în el şi mă ajută să exprim ceea ce simt, hip-hopul a fost şi rămâne din punctul meu de vedere cel mai 181839_237015029763154_183357588_npotrivit mod de a-mi transmite sentimentele.

BOGDAN DĂRĂDAN: Care e diferenta dintre rap si hip-hop?

CORNEL:  E o întrebare simplă deşi nu se poate vorbi propriu-zis de o diferenţă ci mai degrabă de o completare. Din punctul meu de vedere, Hip-Hop este cultura, întreg fenomenul, care ţine şi de vestimentaţie şi de atitudine, iar rapul este o ramură a acesteia. Mulţi în schimb spun invers că hip-hop-ul e muzica şi Rap-ul ţine de stil. Ceea ce e cu adevărat important este că muzica rap/hip-hop are de la an la an tot mai mulţi adepţi pentru că în spatele ei se ascund mesaje de revoltă împotriva unui sistem care te îmbolnăveşte.

BOGDAN DĂRĂDAN: Ce mesaje contin piesele tale?

Cornel: Mesajele pe care încerc sa le transmit în piesele mele sunt următoarele: viatapersonală, idei şi opinii despre viaţă în general, ce înseamnă să iubeşti, dramele vieţii, tot ceea ce ţine într-un final de existenţa noastră.

BOGDAN DĂRĂDAN: Ce îţi doreşti de la anul 2013?

Cornel: Îmi doresc multă sănătate în primul rând, sa fie un an nou fericit, şi să am ocazia să pot trage măcar o piesă la un studio profesionist.