bogdan.daradan octombrie 14, 2011

Radu Pop are 20 de ani şi este student la UNArte în anul II, secţia Grafică. A participat pana in prezent la expozitii in orase precum: Viena (Austria), Goslar (Germania), Torun (Polonia), Strasbourg (Franţa) şi în Bucureşti, în teatre, ceainării, biblioteci şi galerii. A castigat o serie de premii la concursuri de arte plastice şi a adjudecat premiul I la Olimpiadele Naţionale de Arte Vizuale, secţia Grafică. Are un atestat Cambridge Certificate of Proficiency in English (grade B) si se numara printre fericitii castigatori ai unei burse Cosmote in anul 2010.

REPORTER: Ce te-a determinat sa aplici pentru Bursele COSMOTE?

Radu: N-a fost nevoie de prea multă muncă de convingere sau de vreun motiv complex. Mi-a fost de ajuns să aflu despre concurs şi să observ că deznodământul lui îmi era foarte util.

REPORTER: Cum ti-a schimbat viata faptul ca ai fost unul dintre beneficiarii programului oferit de COSMOTE Romania?

Radu: Am trecut, în procesul de selecţie, de la etapă la etapă cu convingerea că nu or să mă treacă mai departe şi de data asta, după ce mi-am plantat în cap ideea că nu sunt suficient de bun. Dar am fost foarte mulţumit că am fost cât se poate de deschis în eseu şi la interviu şi a fost, bineînţeles, cu atât mai plăcut atunci când am aflat prin telefon rezultatele bune. Altfel, faptul că am primit bursa mi-a schimbat viaţa la fel de mult ca orice altă experienţă plăcută din perioada asta.

REPORTER: Ce planuri de cariera ai pentru urmatorii ani?

 RADU: Habar nu am. Îmi e greu să-mi fac planuri de felul ăsta pentru că-mi vine foarte greu să mă gândesc, în cazul meu, la carieră ca la un element supus voinţei mele. Cel mai probabil, în următorii ani o să fac cât de mult pot din ceea ce mi se pare interesant şi folositor.

 REPORTER: Din punctul tau de vedere, cum ar trebui sa fie un student ideal?

RADU: Ar trebui să se critice pe sine şi lucrurile din jurul său cu aceeaşi atitudine obiectivă şi cu aceeaşi vervă constructivă. Cu condiţia să nu ia nimic prea în serios.

REPORTER: Un mesaj pentru cei care vor sa aplice pentru Bursele COSMOTE?

RADU: Poate cel mai util lucru în momentul ăsta este o opinie profesionistă şi justă. Cu atât mai mult cu cât e vorba chiar despre voi, despre punctele voastre tari şi punctele voastre slabe. Beneficiaţi de ea.