Hoza Nicoleta Valeria decembrie 10, 2014

Prizonier in Carpati_fotoPreda Publishing anunţă lansarea în limba romană, a uneia dintre cele mai tulburătoare povești de supravieţuire scrise vreodată, poveste preluată de Animal Planet intr-un documentar zguduitor din seria I Shoudn’t Be Alive: Avalanche of Terror.

Prizonier in Carpaţi, autor Ken Jones
Pe 5 ianuarie 2003, Ken Jones, fost membru al trupelor speciale britanice, este prins într-o avalanşă devastatoare în timp ce escalada sălbăticia îngheţată a Munţilor Făgăraş, în încercarea de a atinge cel mai înalt vârf din România, Vârful Moldoveanu. Aruncat de pe o stâncă, Jones îşi recapătă cunoştinţa doar pentru a se trezi învăluit de întuneric, separat de rucsac şi provizii, suferind de hipotermie şi prins în menghina unor dureri atroce cauzate de piciorul rupt şi bazinul fracturat. Cu degerături groaznice şi hemoragie internă, Jones reuşeşte să se târască timp de trei zile până la un refugiu, doar pentru a descoperi că greul abia acum urma să înceapă.

Istoria bătăliei sale pentru viaţă este una a triumfului în faţa adversitătii şi a perseverenţei în faţa imposibilului. Impresionantă şi inspiraţională până la ultima pagină, povestea supravieţuirii lui Ken Jones reprezintă dovada vie şi de netăgăduit a forţei spiritului uman.

Odată cu acest titlu, Preda Publishing lansează şi colecţia iClimb, colecţie dedicată alpinismului şi iubitorilor muntelui, în cadrul căreia va aparea în curând şi povestea primei ascensiuni a Everestului reuşită de Sir Edmund Hillary şi Tenzing Norgay.

Ken Jones este din Shropshire, vestul Angliei. Fost membru al forţelor armate britanice, Jones a făcut parte din Regimentul de Paraşutişti, unităţile de comando ale Forţelor Navale Regale şi alte diferite unităţi ale Forţelor Speciale Britanice. Ken este fondatorul seriei de evenimente Avalanche Endurance şi Race Director al Fun Dance Race Series Special Forces Challenge. Este solicitat ca speaker motivaţional la evenimente şi, în timpul liber, e îndrăgostit de sport, aer liber, munte, curse de ciclism (la care participă ori de câte ori are ocazia) şi şah, fiind un jucător pasionat.

Viaţa lui se împarte între Lucca (Italia), San Diego (California) şi Elan Valley (Ţara Galilor).

Preda Publishing este o editură unică pe piaţa românească, dedicată în întregime sportului, în toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondată în 2011, de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promovează un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare, dietă echilibrată şi respect pentru natură. În prezent, oferta Preda Publishing este structurată pe urmatoarele colecţii:

iRun, colecţie dedicată alergării, fie că este vorba de pistă sau alergări montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike, colecţie dedicată ciclismului
iTri, colecţie dedicată triatlonului, sport ce capătă din ce în ce mai mulţi adepţi în Romania
iBall, colecţie dedicată fotbalului şi eroilor săi
iClimb, colecţie dedicată alpinismului şi iubitorilor muntelui
iLegend, colecţie dedicată legendelor sportului.