Hoza Nicoleta Valeria mai 27, 2014

crjPentru marcarea a 20 de ani de la momentul ratificării de către România a Convenţiei pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, Ministerul Afacerilor Externe lansează un concurs on-line destinat studenţilor la arte plastice, intitulat „Pledoarie pentru demnitate”.

Studenţii sunt încurajaţi să redea într-un limbaj artistic teme care se circumscriu problematicii drepturilor omului.

Cei interesaţi, sunt rugaţi să-şi anunţe până la data de 2 iunie 2014, intenţia de a participa la expoziţia „Pledoarie pentru demnitate”, şi de a trimite până la data de 13 iunie 2014, fotografii în format digital ale lucrărilor, la adresele: dag@mae.ro şi gabriel.caian@mae.ro.

Lucrările (grafică, desen, pictură, fotografie, tehnici mixte, instalaţii etc.), trebuie trimise şi prin curier poştal până la data de 16 iunie 2014 la sediul ministerului (Aleea Alexandru nr. 31, sector 1, Bucureşti).

Aceste lucrări vor fi expuse la sediul MAE în perioada 17 – 20 iunie 2014, urmând ca 10 lucrări selectate de o comisie formată din profesori, critici de artă şi diplomaţi să fie expuse la sediul Curţii Europene a Drepturilor Omului din Strasbourg.

De asemenea, autorul celei mai apreciate lucrări de către Comisie va fi premiat de către Ministerul Afacerilor Externe.

Persoana de contact desemnată pentru proiect: Gabriel Caian (tel. 021/4311347, e-mail gabriel.caian@mae.ro).