Tineretul Liber august 23, 2011

Peste 200 de tineri etnici romani cu rezultate exceptionale la invatatura au participat la Scoala de Vara „Romania 2020” care a avut loc la Sulina intre 15-22 August 2011.

„Let’s Do It, Sulina!” a fost prima actiune majora de ecologizare din istoria orasului Sulina si a scos pe strazi o armata de tineri voluntari care au strans peste o tona de deseuri.

Organizati in 6 echipe si inarmati cu hartile orasului Sulina, voluntarii au parcurs cele 6 strazi principale ale orasului si au colectat tot ce au gasit in cale, de la pet-uri la ambalaje aruncate.

Actiunea de ecologizare a fost coordonata de voluntari ai CRSC Europe si a fost sprijinta de Wind Power Energy si Hellenic Coca-Cola Romania. Voluntarii au fost premiati in cadrul unei ceremonii speciale, in aplauzele a sute de tineri stransi in sala de conferinte a DJT Sulina.

Cel mai izolat oras din Romania, ecologizat de tinerii voluntari

Sulina este un oras si un port liber in judetul Tulcea, Dobrogea, la extremitatea estica a Romaniei, in Delta Dunarii, in punctul de vărsare al brațului Sulina in Marea Neagra. Are o populatie de 4.601 locuitori.

Orasul nu este legat direct de reteaua de drumuri din Romania iar la Sulina se poate ajunge numai pe calea apei, fie pe Dunare, fie pe Marea Neagra.

Actiunea de ecologizare a avut un impact si asupra comunitatii din Sulina, sute de oameni fiind inspirati de tinerii care au iesit pe strazile orasului de pe malul Dunarii. O parte dintre acestia au oferit voluntarilor mijloace de transport pentru sacii cu deseuri colectate dar si aprecieri vii, implicandu-se in cea mai mare actiune de ecologizare desfasurata la Sulina.