bogdan.daradan februarie 4, 2013

Giuliacci Chiapolini are 34 de ani, dar patinează cu energia unui puşti de 17 ani. Iubeşte viaţa, frumosul şi încearcă să trăiască sănătos. Lucrează în România şi are mulţi prieteni alături de care se plimbă prin cluburile şi terasele din Capitală. Iubeşte show-urile de karaoke şi este cunoscut în PUB-urile din Bucureşti drept Eros Ramazotti, datorită timbrului vocal şi pasiunii pe care o pune la bătaie ori de câte ori interpretează o piesă. Dar povestea lui în rândurile ce urmează…

BOGDAN DĂRĂDAN: Numele tău are nuanţe mediteraneene. Care e povestea lui?

Giulio: Port numele de Giulio, datorită originilor mele italiene. Bunica mea, Rita Chiapolini, a locuit în nordul Italiei, mai precis în  regiunea Gorizia. Mai târziu,  mamei mele i-a plăcut rezonanţa artistică şi empatia pe care o declanşa numele Giulio, aşa că mi l-a dat în dar, la botez.

BOGDAN DĂRĂDAN: Ştiu că ai practicat patinajul artistic. De ce ai ales acest sport?

Giulio: În copilărie am practicat patinajul viteză, care implica o cu totul alta setare a minţii, în ceea ce înseamna tehnica de patinaj. Dupa 5 ani, am renuntat la patinaj, pentru ca sunt genul de persoana, care a preferat sa practice diverse activitati, nu numai sportive si asta pentru ca eu sa am dorit de la inceput sa ma autofinisez ca individ pe cat mai multe planuri. La varsta de 32 ani, am reluat patinajul, dar la modul cel mai complex posibil: free-style, deoarece in acest stil, mereu se poate crea o miscare noua, care implica la maxim echilibrul si toata partea de senzoriala a corpului. Pe langa faptul ca practic acest sport care imi creeaza mereu noi conexiuni neuronale, mi se pare minunata ideea de a face arta dar si sport, in acelasi timp pentru ca asta am reusit in prezent.

148313_334669336636927_1126441550_nBOGDAN DĂRĂDAN: Ai avut sansa sa ramai pana acum in Italia. De ce ai ales totusi sa traiesti si sa lucrezi in Romania?

Giulio: Paradoxal, desi iubesc Italia si mi-am inteles originile, simt o legatura aparte cu Romania. Am locuit o perioada in nordul Italiei si m-am simtit minunat, ca si cum m-as fi hranit sufleteste cu toate acele peisaje, dar, ceva ma atragea catre dulcea Romania. Trebuie sa spun ca sunt fascinat de combinatia de munte cu mare, specifica nordului dar si de superbele dealuri din Toscana. Parca regasesc o parte din mine acolo, precum niste amintiri aproape sterse, dar care totusi si-au lasat amprenta in sufletul meu. Asadar, iata-ma aici in Romania, iubind oamenii, indiferent de originea lor. Consider ca, anumite influente, pe care le preluam de la parinti si bunici, pot fi utile, chiar constructive, daca devenim constienti de ele si incepem sa le dezvoltam. Bucuria pe care o eman, atunci cand intreprind o actiune anume, va fi perceputa si de ceilalti. Deci, it’s all about sharing feelings:)

BOGDAN DĂRĂDAN:Te-am văzut de câteva ori la diferite show-uri de karaoke. De ce si de cand ai inceput sa canti?

Giulio: Inclinatie catre partea artistica, am avut din copilarie si cum spuneam si in randurile de mai sus, am avut etape in care am experimentat ipostaze diferite. Simteam nevoia de finisare a individului la nivel de EGO, ceea ce unii numesc a fi autodidact. Asadar, am inceput cu desenul, apoi cu modelaj in lut si am incheiat cu sculptura.Varful ultimei activitati, a fost manifestat prin felul in care imi modificam masinutele de plastic, cu o surubelnita incinsa in foc si cu ea faceam posibila deschiderea portierelor si a portbagajului. Balamalele, erau evident utilizabile prin prisma acelor cu gamalie. Da si eu inca zambesc, atunci cand la acestea ma gandesc. Cat despre a canta, am facut-o mereu, dar abia la 32 ani, am facut un click prin care brusc am inteles cu ce fel de melodii sunt compatibil si cum sa-mi modulez vocea si respiratia, pentru ca ceea ce cant, sa fie bucurie si pentru cei care ma asculta. Am luat aceasta activitate in serios, pana cand am devenit suficient de apreciat, incat sa fiu invitat intr-o emisiune tv pentru a canta ceea ce stiu eu mai bine: stilul si melodiile lui Eros Ramazzotti. Acum, deja am inceput sa cant in diverse cluburi si restaurante si intentionez sa-mi castig existenta din a canta. Cum spuneam mai devreme, de anumite capacitati si abilitati, devenim constienti, dupa o anumita varsta, cand ne intelegem propria fisa tehnica.

394777_334669356636925_1224381664_nBOGDAN DĂRĂDAN: Un mesaj pentru cititori…

Giulio:Fiti voi, fiti deschisi la orice, dar atenti. Astfel, veti avea parte doar de experiente care sa va finiseze si va transforme persoane mai frumoase din toate punctele de vedere. La varsta de 34 ani, am inteles ca, prin tot ceea ce facem, de fapt impartasim experiente si sentimente cu ceilalti. Toate astea, inseamna informatie, care circula prin mintile noastre si fac vietile noastre sa aibe sare, piper dar si multa miere. Cum imi place mie sa le spun uneori prietenilor mei, atunci cand sunt veseli: „esti tot numai lapte si miere!” Sper ca prin ceea ce am scris despre mine, cititorii sa zambeasca sincer si sa poata prelua ceva care sa le fie de folos, mai tarziu.