Tineretul Liber ianuarie 11, 2012

Cu ocazia implinirii a trei ani de activitate, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) a organizat cea de-a treia editie a Galei LSRS, eveniment dedicat promovarii tinerilor romani din strainatate cu rezultate academice deosebite. Evenimentul a reprezentat un pas important in consolidarea comunitatii de studenti si absolventi romani din intreaga lume.

Invitati de onoare

La eveniment au participat: Domnul Traian Basescu, Presedintele Romaniei, Domnul Vasile Blaga, Presedintele Senatului Romaniei si Domnul Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe. La Gala au fost prezente si personalitati marcante din domeniile academic, politic, diplomatic, economic, mediatic si al societatii civile, printre care: Domnul Academician Ionel Haiduc (Presedintele Academiei Romane), Domnul Cristian Diaconescu (Vicepresedintele Senatului Romaniei), Doamna Andreea Paul-Vass (Consilierul Prim-ministrului pe probleme economice), Domnul Ambasador Mihnea Constantinescu, Excelenta Sa Doamna Huo Yuzhen, ambasadorul Chinei in Romania, Domnul Florin Georgescu (Prim-viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei), Domnul Ionut Dumitru (Presedintele Consiliului Fiscal), Domnul Vasile Astarastoaiei (Presedintele Colegiului Medicilor din Romania), Domnul Alexandru Lazescu (Presedintele Televiziunii Romane), Domnul Justin Capra (inventator de renume mondial) si Domnul Marian Stas (Fundatia CODECS).

Totodata, evenimentul a reunit peste 600 de participanti, studenti si absolventi romani, membri LSRS din peste 30 de tari. Gala a debutat cu un moment artistic oferit de Tudor Andrei, absolvent al Academiei Regale de la Londra si de Dragos Dimitriu, student al Academiei de Muzica de la Viena, care au interpretat Balada pentru vioara si orchestra OP. 29 de Ciprian Porumbescu.

FOTO in EXCLUSIVITATE ONLINESTUDENT.ro: