bogdan.daradan noiembrie 30, 2011

Daria Dicu s-a făcut remarcată la Girls Programming Camp prin buna dispozitie si miscarile frenetice din sesiunile after hours. Care este legatura dintre, internet, calculator, programare si dans vom afla din randurile urmatoare…

REPORTER: De cand practici dansul si de ce?

Daria: Eu practic dansul sportiv de la varsta de 8 ani. La inceput a fost doar o curiozitate, cand am observat ca multe dintre colegele mele au inceput sa mearga la cursuri de dans. Insa cu timpul, totul a devenit mai serios, am inceput sa facem antrenamente mai des si sa particip la concursuri si astfel dansul s-a transformat dintr-un simplu hobby in ceva mai mult de atat, intr-o pasiune, as putea spune. Acum deja practic dansul atat ca mod de exprimare profesionist dar si ca mod sigur de relaxare.

REPORTER: Care sunt stilurile tale de dans preferate?

Daria: În cadrul dansului sportiv sunt 10 tipuri de dans, si, sincer, chiar nu as putea alege un tip! Imi plac dansurile latino, pentru ca sunt pline de viata si sunt mai expresive, insa mi se potrivesc poate mai bine cele standard si am si avut rezultate mai bune la sectiunea standard in concursuri. Cu toate acestea nu as fi in stare sa aleg, deoarece m-as bucura sa stapanesc bine ambele tipuri de dans:)

REPORTER: Cum se impaca dansul cu informatica?

Daria: Nu pot spune ca exista o legatura intre dans si informatica, in afara de partea competitiva. Dansul m-a ajutat in concursurile de informatica sa imi controlez emotiile, esecurile, dar si castigurile. Totodata, alternarea dansului cu informatica ma ajuta sa mai inving un pic monotonia, sa ma relaxez, pentru ca tot facand acelasi lucru in continuu la un moment dat simti nevoia de o pauza.

REPORTER: Ai avut timp sa dansezi in sesiunile after hours de la Girls Programming Camp?

Daria: Chiar nu am apucat deloc sa dansez:) Era la un moment dat vorba de o activitate, un curs de salsa, insa nu s-a mai organizat din pacate.

REPORTER: Cum definesti algoritmii pentru publicul neinitiat?

Daria: Algoritmii reprezinta metode de eficientizare a anumitor procese de calcul. Programatorii cauta sa gaseasca astfel metode tot mai eficiente(sa salveze ori memoria, ori timpul) pentru a rezolva anumite probleme prin algoritmi.