bogdan.daradan ianuarie 16, 2012

Cerasela Zamfir, nascuta la 16 septembrie 1983, este invatatoare la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitesti si moderator TV la Antena 1 Pitesti. Cum se impaca educatia din scoala cu educatia pe care o primeste publicul de la tv, care este secretul reusitei sale si multe alte povesti din platou, vom afla in radurile urmatoare…

REPORTER: Stiu ca ai o emisiune la un post de televiziune local. Povesteste putin despre aceasta emisiune?

CERASELA: In presa lucrez din 2007 si mi-am dorit intotdeauna sa practic ambele meserii pt ca imi sunt la fel de dragi.  Emisiunea pe care o realizez la postul local al Antenei 1 este una educativa, adresata copiilor si tinerilor si are ca scop promovarea talentelor argesene si a activitatilor acestei categorii. Este o emisiune transmisa saptamanal de aproape 3 ani, perioada in care a ajuns la aproximativ 80 de editii.

REPORTER: Si pentru ca stiu ca lucrezi si in invatamant, care sunt, din punctul tau de vedere, solutiile pentru un invatamant mai performant?

CERASELA: In ceea ce priveste un invatamant performant, cred ca cel mai important ar fi sa se pastreze o continuitate in decizii, pt ca toate modificarile aduse in timp asa scurt doar au bulversat pe toti cei implicati in actul didactic. Apoi ar mai fi vorba de cadrele didctice si de pregatirea lor. Felul in care astazi sunt pregatiti dascalii nu face decat sa puna la catedra oameni incapabili, fara tact pedagogic si uneori fara un minim de cunostinte necesare pt a le transmite copiilor.

REPORTER: Cum se impaca mass-media cu scoala?

CERASELA: Mass-media si scoala au si lucruri in comun, iar pt mine in acest moment se completeaza. Lucrand in invatamant am acces la informatii necesare emisiunii pe care o realizez, iar scolile, copiii cu rezultate deosebite si activitatile educative au nevoie de promovare.

REPORTER: Ce planuri ai pentru urmatorii ani?

CERASELA: In urmatorii ani imi doresc sa-mi fac timp pentru mine si familia mea. Lucrand cu copiii, n-am simtit lipsa unui bebelus pt ca afectiunea e indretata catre ei, dar anii trec si chiar imi doresc in viitorul apropiat sa am un copilas.

REPORTER: Un mesaj pentru cititorii onlinestudent

CERASELA: Cititorilor tai le urez succes la examene, sa aiba parte de tot ce-si doresc si sa citeasca de fiecare data articolele tale!