Hoza Nicoleta Valeria octombrie 6, 2014

michael-schumacher_77473Preda Publishing anunţă lansarea în limba romană a celei mai bine vândute biografii a lui Michael Schumacher, scrisă de maestrul absolut al jurnalismului de Formula 1: Michael Schumacher. Dincolo de măreţie, autor James Allen.

Michael Schumacher este un fenomen creat de el însuşi. Deşi provine dintr-un mediu umil, fără bani, a ajuns să domine cel mai spectaculos şi mai periculos sport din lume.

Când Schumacher a obţinut cel de-al şaptelea titlu mondial în 2004, după care a perseverat până la un total de 91 de victorii de Grand Prix, i-a lăsat mult în urmă pe marii Senna, Prost şi Fangio şi a ridicat ştacheta la un nivel pe care nimeni nu şi l-ar fi imaginat vreodată posibil.

Dar atunci când ai în faţă fenomenul Michael Schumacher, este greu să ajungi să cunoşti caracterul omului Michael Schumacher. Nu ajută nici faptul că este o persoană foarte rezervată, mereu atentă să nu permită presei şi publicului să se apropie prea mult. Etosul său sportiv a fost întotdeauna “nu dezvălui niciodată nimic” şi acest principiu a fost valabil atât în ceea ce priveşte caracterul său, cât şi concurenţa pe pistă.

Schumacher a avut un mic diavol în el şi mulţi nu sunt încă dispuşi să-l ierte pentru acest lucru. La asta s-a adăugat şi faptul că s-a dedicat cu totul meseriei şi artei sale, căutând în mod meticulos perfecţiunea.

Actriţa de origine franceză Jeanne Moreau a spus odată că „perfecţiunea într-un om este uşor de admirat, dar greu de iubit” şi această observaţie a fost cu siguranţă valabilă şi în cazul lui Michael Schumacher. El nu a avut stilul lui Senna, nici evidenta pasiune brută a acestuia. În schimb, precizia, munca grea, disciplina şi abilitatea de a-şi controla emoţiile au fost semnele sale distinctive. Dar aceste calităţi nu câştigă inimi şi minţi. A refuzat să-şi arate umanitatea despre care cei care îl cunosc foarte bine jură că este excepţională, după cum vom descoperi în biografia lui James Allen.

Odată cu acest titlu, Preda Publishing lansează şi colecţia iLegend, colecţie dedicată legendelor sportului, în cadrul căreia vor aparea în curând biografiile unor icon-uri mondiale ale tenisului, boxului şi baschetului.

James Allen este cunoscut în Marea Britanie şi în ţările vorbitoare de limbă engleză drept comentatorul principal al postului ITV pentru ediţiile televizate de Formula 1. A lucrat ca jurnalist şi comentator de Formula 1 încă din 1990, cu un an înainte de debutul uimitor al lui Schumacher la echipa Jordan. James l-a înlocuit pe Murray Walker ca voce a motorsportului în 2001 şi, prin munca sa vastă pentru Financial Times, s-a impus ca unul dintre scriitorii cu cea mai mare autoritate în Formula 1. În 1995, a fost coautor al bestsellerul-ului autobiografic al lui Nigel Mansell, Mansell. The People’s Champion.

Despre Preda Publishing
Preda Publishing este o editură unică pe piaţa românească, dedicată în întregime sportului, în toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondată în 2011 de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promovează un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare, dietă echilibrată şi respect pentru natură. În prezent, Preda Publishing este structurată pe patru colecţii:
• iRUN – colecţie dedicată alergării, fie că este vorba de pistă sau alergări montane, sprint, maraton sau ultramaraton
• iBike – colecţie dedicată ciclismului
• iTri – colecţie dedicată triatlonlui, sport ce capătă din ce în ce mai mulţi adepţi în România
• iBall – colecţie dedicată fotbalului şi eroilor săi
• iLegend – colecţie dedicată legendelor sportului