Hoza Nicoleta Valeria februarie 6, 2014

BSB2Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) continuă programul de burse de studiu oferite elevilor români din clasele a 10-a, care îşi doresc să urmeze pe parcursul ultimilor doi ani de studii preuniversitare cursurile instituţiei de învăţământ britanic de elită din capitală.

Numărul burselor din acest an va depinde doar de calitatea aplicaţiilor primite. Acestea ar putea acoperi taxele de şcolarizare pentru următorii doi ani de învăţământ preuniversitar în cadrul Şcolii Britanice şi vor permite liceenilor obţinerea calificării ‘A-Level’, echivalentul britanic al bacalaureatului, recunoscut de către toate instituţiile de învăţământ superior din ţară şi străinătate.

“Oferta educaţională a Şcolii Britanice din Bucureşti pentru aceşti ultimi doi ani de studiu preuniversitar (echivalentul claselor a 11-a şi a 12-a de liceu, în sistemul românesc) oferă elevilor abilităţile şi calificările necesare pentru a putea accede cu succes la universităţi de top din Marea Britanie, Europa şi restul lumii. Dorim ca prin programul nostru de burse să oferim aceste oportunităţi şi unor elevi români cu rezultate şi potenţial deosebite”, a declarat Simon Lambert, Directorul Departamentului de Admiteri şi unul dintre responsabilii proiectului de burse de studiu al BSB.

Pentru bursele BSB pot aplica toţi elevii care deţin cetăţenie română şi care urmează în acest moment cursurile clasei a 10-a în sistemul educaţional românesc. Formularele de aplicaţie se pot procura şi depune mai apoi, completate, la sediul Şcolii Britanice din Bucureşti (Str. Erou Iancu Nicolae nr. 42, Voluntari, Ilfov) în atenţia Directorului Departamentului de Admiteri, dl. Simon Lambert. Pe parcursul lunii martie 2014, elevii selectaţi vor susţine un examen, iar în final, vor avea un interviu cu Directorul Şcolii Secundare din cadrul BSB. Cei selectaţi să obţină bursele BSB 2014 vor începe primul lor an de studiu în cadrul școlii în septembrie 2014.

Programa academică britanică, predată în cadrul BSB, integral în limba engleză, este riguroasă, menită să pregătească elevii pentru următoarea etapă a educaţiei lor. În plus, Şcoala Britanică din Bucureşti oferă elevilor un număr important de oportunităţi pentru a experimenta şi învăţa noi abilităţi şi competenţe. Programul de burse de studiu al BSB urmăreşte să ofere această experienţă deosebită şi unor elevi care în mod obişnuit nu ar avea acces la un învăţământ britanic de elită. Programul a demarat în 2013, în prezent şcoala având 3 bursieri care beneficiază de această facilitate pentru ultimii 2 ani de studiu preuniversitar.

“Mediul cald şi primitor pe care l-am găsit la Şcoala Britanică din Bucureşti a făcut ca tranziţia către calificarea ‘A-Level’ să fie o experienţă deosebit de bogată şi plăcută”, a afirmat Gruia, unul dintre actualii bursieri ai BSB. “Ultimii doi ani de studiu la Şcoala Britanică mi-au oferit oportunitatea de a performa din punct de vedere academic şi de a deveni un student tot mai independent şi sigur pe el”, a adăugat un absolvent al promoţiei 2013 al BSB.

Mai multe informaţii cu privire la bursele de studiu oferite de Şcoala Britanică din Bucureşti pot fi solicitate la adresa de e-mail admissions@britishschool.ro.

Şcoala Britanică din Bucureşti (BSB) a fost înfiinţată în anul 2000 ca o instituţie de învăţământ internaţional de elită, oferind acces la o educaţie britanică de înaltă calitate. Şcoala dispune de un corp didactic internaţional, foarte performant, profesorii titulari fiind vorbitori nativi de limba engleză. BSB are, în prezent, peste 400 de elevi înscrişi în ciclul primar şi secundar şi deţine un campus modern în nordul capitalei. Este, de asemenea, membru acreditat al COBIS (Consiliul Şcolilor Britanice Internaţionale) şi recunoscută de Ministerul Educaţiei din România. Pentru mai multe detalii: www.britishschool.ro.