Hoza Nicoleta Valeria iulie 24, 2014

stire_gradina_de_cititBucureștenii care trec prin zona Piața Amzei se pot bucura zilnic, între orele 09.00 – 21.00, de umbră, culoare și WiFi gratuit.

Fie că se delectează cu volume împrumutate de la bibliotecă, fie că vor să înlocuiască terasele zgomotoase, cu toții sunt așteptați în spațiul amenajat, decorat și colorat de voluntari.

Spațiul va fi ocrotit de pisica mov, mascota Grădinii, care, începând de duminică, are și un nume: Tache. Nașul a fost unul dintre miile de prieteni ai paginii de Facebook, Radu din București.

În fiecare weekend și, uneori, chiar în timpul săptămânii, vor fi organizate evenimente: ateliere de creativitate, mini-concerte, lecturi publice, curs de ikebana.

Programul va fi publicat, săptămânal, pe www.bibmet.ro și pe Facebook, la www.facebook.com/BibliotecaMetropolitanaBucuresti.

Grădina de citit funcționează pe principiul ‘strânge în urma ta’, conducerea BMB mizând pe bunul simț al celor care se vor relaxa în acest spațiu.

‘Grădina de citit este un spațiu public, deschis zilnic de la 09.00 — 21.00. Avem umbră, WiFi, câteva reguli afișate. Ne dorim ca în Gradina de citit să se întâmple lucruri frumoase, creative, să aducem oamenii mai aproape de bibliotecile noastre. Ne dorim să menținem proiectul până la sfârșitul sezonului de vară și, dacă va avea succes, îl vom continua și anul viitor’, a declarat, la conferința de presă de duminică, Anca Râpeanu, directorul general al Bibliotecii Metropolitane București.