Adina Dedu octombrie 16, 2012

Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti, fondata in anul 1999, a fost si este in continuare, singura asociatie reprezentantiva la nivel de universitate, Aceasta actionand atat printr-o relationare cu conducerea UB si medierea comunicarii dintre acesta si studenti, cat si la nivelul fiecarei facultati, prin asociatiile membre.

Deciziile luate de ASUB au tinut intotdeauna cont de nevoile studentilor, neexistand astfel, niciodata, incongruente intre opiniile reprezentantilor studentilor si nevoile reale. Dorim sa mentionam ca ASUB este prezenta la toate actiunile ce vizeaza problemele sociale studentesti: cazare, burse, tabere. De asemenea, prin reprezentantii ei, ASUB s-a bucurat intotdeauna de apreciere si obtinerea celor mai potrivite hotarari  din partea studentilor Universitatii, precum si a forurilor superioare.

Cu privire la dezbaterile desprinse din cresterea taxelor pentru reexaminari, mentionam ca ASUB a sustinut si sustine in continuare o diminuare a taxelor propuse in Senatul UB din data de 29 septembrie 2012, taxe care nu au fost trimise anterior sedintei tuturor membrilor Senatului pentru a fi analizate. Dat fiind impactul economic asupra studentilor consideram ca era nevoie de o perioada de dezbatere si analiza a propunerii, nu o decizie luat pripit intr-o sedinta extraordinara cu 3 zile inaintea inceperii anului universitar. Studentii senatori si-a exprimat nemultumirile asupra acestor puncte in plenul sedintei, realizand ulterior negocieri alaturi de conducerea UB cu privire la pretul mare al acestor taxe. Ca atare, in urma a doua sedinte a Consiliului pe probleme sociale studentesti, ASUB, prin reprezentantii sai, a obtinut o diminuare a taxei pentru reexaminare de la 110 la 50 de lei in conditiile in care cresterea initiala a fost de la 20 la 110 lei. Aceasta scadere va fi supusa votului in urmatoarea sedinta a Senatului, acolo unde studentii reprezentanti vor milita pentru implementarea acesteia.

Consiliul Director ASUB

Prin Presedinte ASUB

Claudiu DOBRINESCU