bogdan.daradan decembrie 14, 2012

Andreea Alexandra Vraja este studentă  programul de Master al  Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Bucureşti şi este mereu ocupată. Este pasionată de literatură, după ce a publicat în zeci de antologii şi reviste, iar în rest stă ore în şir în faţa calculatorului. Îi place grafica şi fotomanipularea pe calculator. Şi pentru că suntem în secolul web 2.0, Andreea este…bloggeritza:)

Reporter: Când şi de ce ai ales să iţi faci blog?

Andreea: Ei bine, povestea isi are radacinile prin 2006 cand am inceput sa scriu Brublema zilei, o pastila umoristica zilnica pentru bocancul-literar.ro, un portal literar-artistic unde activam ca si comunity manager. Apoi, prin august 2007, varul meu, nabelea.ro a tot incercat sa ma convinga ca blogul este “the new big step to the future”  si ca ar trebui sa imi fac si eu unul. Si l-am facut chiar pe un subdomeniu oferit de catre el. Nu stam mare lucru despre wordpress, am reusit curand sa imi blochez contul si apoi am tot mutat blogul de pe un host pe altul pana cand m-am stabilit pe wordpress.com. Si l-am tinut asa pana prin 2010 cand m-am mutat iar…la “casa” mea de data aceasta…pe.ro.  www.sandydeea.ro. De ce l-am facut? Initial de curiozitate, apoi am realizat ca ma poate ajuta in exprimare si apoi chiar in cariera.

Reporter: Ce subiecte abordezi în paginile tale?

Andreea: De la bun inceput am decis ca voi avea un site personal, generalist, in care voi vorbi despre pasiunile si lucrurile care mi se intampla. Printre temele cele mai abordate se numara: animatia, croitoria, literatura, designul grafic precum si intamplarile de zi cu zi si reactiile la diferite momente surprinse.

Reporter: Care a fost cel mai important articol pe care l-ai postat cu multe vizualizări, share, comment-uri si care crezi ca e explicatia pentru popularitatea lui?

Andreea: Au fost cateva articole care au reusit o asfel de performanta. Prin 2008 am scris un articol despre imnurile tarilor de la Euro. S-a bucurat de o mare popularitate pentru ca l-am documentat foarte bine dar si pentru ca nu se referea doar la fotbal ci si la imnurile cantate cu acea ocazie. A avut un trafic enorm pentru ca a fost bine indexat de google. Un articol care a starnit controverse a fost unul in care scriam o analiza despre culoarea violet. De departe cel mai accesat articol a fost o gluma scrisa chiar pe la inceputuri. Circulau pe net glume cu “incarca-ti cartela pe gratis” si se pare ca lumea chiar punea botul. Inca mai primesc comentarii in care mi se reproseaza ca de ce nu merge linkul sau in care mi se cere credit. :))