Maria Andrei ianuarie 29, 2015

APT RESOURCES & SERVICES SRL anunta rezultatele partiale ale proiectului ‘Acces pe piata muncii pentru studenti — tranzitie de la scoala la viata activa — SIMACTIV’, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 — 2013 — Investeste în oameni!

Proiectul SIMACTIV a fost lansat în luna mai 2014 si se va finaliza în luna noiembrie 2015, având o perioada de implementare de 18 luni. Luna ianuarie 2015 a marcat jumatatea perioadei de implementare. Bilantul indicatorilor realizati în primele noua luni de implementare este unul pozitiv si poate fi rezumat astfel:
—150 studenti consiliati (studentii au parcurs atât sedinte de consiliere individuala cât si de consiliere de grup)
—60 studenti cu stagiul de practica încheiat
—8 studenti angajati dupa desfasurarea stagiului de practica
—Peste 10 companii de top partenere care ofera locuri de practica în domenii variate: financiar — bancar, IT, retail, servicii profesionale, consultanta, resurse umane, telecomunicatii, cabinete de psihologie
—Peste 10 evenimente de informare catre studentii de la diverse universitati din Bucuresti (Universitatea Titu Maiorescu, Academia de Studii Economice, Universitatea Politehnica Bucuresti, Universitatea Româno-Americana, Universitatea Nicolae Titulescu, Universitatea Lumina)

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea abilitatilor profesionale pentru 360 de studenti, în vederea facilitarii tranzitiei de la scoala la viata activa si integrarii cu succes pe piata muncii. Obiectivele specifice sunt:
1. cresterea nivelului de informare privind accesul pe piata muncii prin servicii specializate de orientare si consiliere profesionala pentru 360 de studenti din Bucuresti-Ilfov
2. dezvoltarea de competente practice în domenii variate de business, pentru 150 de studenti din învatamântul superior, prin efectuarea de stagii de practica în companii si serii diferite.

Persoana de contact: Cristina Udateanu
0722.406.991
cristina.udateanu@apt.ro
http://www.simactiv.eu/ 

Despre APT 
Cu o prezenta de 20 de ani pe piata româneasca de resurse umane, grupul de firme APT este cel mai mare jucator independent din industrie, o concentrare de forte repartizate armonios pe diferite specializari în aria capitalului uman, a comunicarii si a serviciilor SaaS. Cifra de afaceri de peste 19 milioane euro si peste 1600 de persoane (majoritatea cu studii superioare), angajate în servicii BPO si misiuni de munca temporara, în 2014, au plasat grupul de firme APT în avangarda primilor 5 furnizori de consultanta de HR din România, pozitie ocupata de ani buni.