Hoza Nicoleta Valeria noiembrie 20, 2013

Cristina Bizu – debut
Cookies
Cookies este o colecție dulce, savuroasă, ce creează fantezii cu un aer proaspat. Personajul este suprins în viitor, într-un univers bizar. Îmbinarea materialelor fine, plăcute la atingere, în culori pastelate și discrete iți răsfață gusturile. Bon apetit!
Încălțăminte: IL PASSO

Ioana Ciolacu – câștigătoarea premiului “Designer for Tomorrow” 2013
Paradox
Paradoxul este o enigmă complexă care intrigă filozofii, matematicienii și scriitorii. Fiecare paradox descrie o aparentă situație imposibilă prin juxtapunerea a două idei care se contrazic reciproc, în ciuda faptului că amandouă sunt adevarate.
Paradoxul în sine este un simbol al înțelepciunii, devenind uneori un adevarat mijloc de comunicare.
Prin această colecție, Ioana a încercat să creeze un paradox la nivel conceptual, de material, de sezon și de formă, prin alăturarea unor elemente inedite precum spuma poliuretanică/mătase, printuri structurale/romantice.
Accesorii: Ioana Ciolacu Încălțăminte: IL PASSO

Florina Ivascu – finalista concursului Vogue Italia Musses Talents Young Vision Award
Spring Outerwear 2014
Se aduce în prim plan femeia modernă, spontană, plină de viață și curajoasă, ce optează pentru versatilitate prin drapaje și volume aduse din zona couture. Se regăsesc volumele anilor ‘50 și, cel mai important, colecția este concepută amintind de legendarul fotograf Richard Avedon, cel care a revoluționat conceptual fotografiei, atmosferei și a optat pentru portretele pline de emoție, schimbând atitudinea personajelor în fotografie. Dinamismul compozițiilor sale, dansul, mișcarea se regăsesc în colecție prin drapaje spontane, forme geometrice prelucrate și structure modelate asimetric. Broderia își păstrează conceptual și se regăsește pe zona detaliului ce devine pictural, atent lucrată, fapt ce contrastează cu spontaneitatea volumelor. Pentru colecția de primavară se continuă cromatica pastelată, într-o gamă restrânsă de nuanțe.
Încălțăminte: IL PASSO

Alina Morar – câstigătoarea premiului AVANPREMIERE, pentru cel mai promițător tânăr talent – 2013, la Cluj – debut
Spirit solidar
Colecția „Spirit solidar” este o poveste despre starea societății contemporane dominată de elemente sufocante în care protestul e o formă de exprimare din ce în ce mai percutantă. Am conceput colecția ca un simbolic protest personal, care vizează o reîntoarcere la calm, la liniște, combinând tonuri de alb și crem cu auriu, culoare care, în acest context, face trimitere la elemente precum soare, lumină, ideea de ascensiune și siguranță, dar și simbol al pervertirii, al lăcomiei și al exaltării iraționale a dorințelor. Personajul colecției conturează tipologia individului contemporan, care dă dovadă de un activism civic de o amploare fără precedent, transformând societatea în care traiește într-o proiecție a stărilor sale psihologice. Colecția este compusă din haine purtabile cu elemente conceptuale, iar materiale naturale și fluide precum inul sau poplinul de bumbac sunt combinate cu materiale sintetice accentuand astfel ideea de contrast, de dualitate. Colecție realizată cu sprijinul Atelierului UAD.
Bijuterii: Raluca Popa Pălării: Berenike Hats Încălțăminte: IL PASSO

Cristian Samfira
Culture
CULTURE – O mostră asupra noi direcții Crisian Samfira. O colecție minimalistă, cu suprafețe curate, dar atent studiate, în care dezvoltarea elementelor de croi și tipar susțin conceptual colecția. Elementele geometrice, construcția arhitecturală a ținutelor și detaliile hand made, precum și materialele (stofele din lână, cashmere, sau mătase) o transformă într-o colecție pret-a-porter de lux. Influențele masculine, redate prin taieturi precise, se îmbină subtil cu o feminitate discretă, conturând silueta unei femei nu fashion addicted, ci quality addicted. Un dialog între masculin și feminin, între rigoarea reținută a clasicului și a elementelor de design, între geometric și fluid. Un clasic abordat în manieră contemporană.
Încălțăminte: Guban

Carmen Secareanu
Colecție de Vara 2014
O colecție realizată sub conceptul unui puzzle subtil: între influente entice declarate, dar neevidente, bijuterii luxuriante, o urmă de minimalism și comfortabil. Personaje eterice care curg pe Stabat Materul lui Sances.
Accesorii: Roxana Davidescu și Lorina Bijoux Încălțăminte: IL PASSO

Simona Semen / Alexandra Abraham (harnasamente)
Seashore Diary Spring Summer 2014
Fascinația pentru libertate și spațiile maritime nesfârșite regăsite la impresioniștii americani și fotografii britanici ai epocii hippie din anii ‘70 conturează colecția Seashore Diary Spring Summer 2014. Picturile lui Edward Henry Potthast și fotografiile lui David Hamilton sunt punctele de referință ale colecției. Falezele populate de femei spectaculoase de sfârșit de secol XIX și prospețimea absolută, dublată de libertatea de expresie și ludicul divelor juvenile ale anilor ‘70, creionează personajul central al noii colecții Seashore Diary Spring Summer 2014: aristocrat, intens, sofisticat și de o forță expresivă deosebită. Amestecurile complexe de tonuri calde (roz, beige, auriu) cu albastrul intens, profund marin, sunt transformate in plasticități moderne prin asimilarea complexă de dantele sofisticate, de surpapuneri în 3D, de broderii minuțioase, rezultând un personaj elevat, dar proaspăt, bogat în accente, dar ludic în ansamblul lui.

Alexandra Abraham se reinventează, la rândul ei, contribuind la dialogul, deja remarcat din colecția trecută, cu creațiile vestimentare ale Simonei Semen. Harnașamentele din piele depășesc condiția inițială derivată din domeniul militar, hipic sau sado-maso, transferându-se surprinzător, dar credibil, într-o zonă elevată și neașteptat de romantică. Regăsim harnașamente roz, bej, chiar albe, în tonuri și suprapuneri multiple, asemănătoare curcubeelor pietrificate ale oceanului Indian.
Încălțăminte: IL PASSO

Traşkin – trio format din Alina Dragomir, Ana Spiridon şi Cristina Petrescu – debut
T R A Ş K I N T R O P I C A
T R A Ş K I N anunţă, prin noua colecţie s/s 2014, o petrecere în jungla urbană, având ca sursă de inspiraţie Tropicele. Hainele sunt un mix între couture şi streetwear, cu supradimensionări inspirate din plantele pădurilor tropicale şi layere de texture şi forme, printuri digitale exotice şi efecte optice realizate prin suprapuneri de material tăiate la laser, degradeuri şi transparenţe.

Predomină elemente prin definiţie urbane: visere, varsity jackets, cămăsi îndrăzneţe din ţesături transparente şi culori intense, alăturate formelor fluide ale rochiilor şi fustelor delicate.

Varietatea texturilor este scoasă în evidenţă de ţinutele predominant albe, cu accente neon, degradeuri de culori psihedelice, imprimeuri şi material precum: organza, neopren, bumbac, jerse, latex si tulle. Colecţia este accesorizată cu visere, ce dau un aer urban chic colecţiei, gulere supradimensionate din pene naturale de fazan şi cocoş Indian şi jabouri din neoprene în degradeuri studiate.
Accesorii: T R A Ş K I N Încălțăminte: Guban

Natalia Vasiliev
Parisul Boem
Într-o epocă în care Saint Laurent-Paris se descompune în viziuni de Los Angeles pe skateboard, Natalia Vasiliev se reîntoarce la originile brandului YVES Saint Laurent, la esențele pe care marele Maestru le-a extras din ceea înseamnă Parisul autentic, acel je ne sais quoi unic și atât de greu de coagulat în creații vestimentare de impact. Tocmai de aceea a fost aleasă o soluție radical aristocrată în care aproape toată colecția este neagră, cu puține contrapuncte de un roșu intens. Sunt astfel duse la extrem rapoartele între transparent și opac, decupaj și surpapunere, imprimeuri tip arabesc cu cele cu buline șic. Silueta rezultată e una elegantă, sofisticată până la acuratețe, bogată în tehnici couture și în stări de transformă aproape fiecare produs într-unul atemporal.

Independența absolută a colecției cvasi-monocrome propusă de Natalia Vasiliev pentru noul sezon este dată și de scufundarea profundă a designerului într-un Paris ultra-boem dintr-un Montmarte populat pentru totdeauna de creațiile și spiritele atâtor artiști năucitori. Povestea colecției își plimbă personajele pe străduțele mici, labirintice, dar atât de încărcate de istorii din Montmartre, ca intr-un loc magic de deasupra orașului, în care dive hollywoodiene – născute oriunde în lume, dar pregătindu-se în America, să regăsească Parisul – își creează propriile lumi, fie masculin-boeme a la Marlene Dietrich, fie auster-boeme a la Greta Garbo, fie etnic-boeme a la Maria Tănase, fie flamboaiant-boeme a la Rita Hayworth. „Parisul Boem”, noua colecție Natalia Vasiliev, o sa fie revelată publicului în finalul Galei AVANPREMIERE 13.
Încălțăminte: Cristian Albu Accesorii: Raluca Buzura