Hoza Nicoleta Valeria martie 24, 2014

550713_4043534486617_81737543_nÎntr-un mediu academic care reprezintă, pentru cei mai mulți, o conjunctură, un cumul de informații din care trebuie să sustragi esențele potrivite personalității tale, goana după oportunități și fascinația provocărilor devine factor motivant pentru fiecare student care pășește în lumea asta mare.

Pe tine ce te motivează? Dar pe tine? Personal, sunt martora unei avalanșe de oportunități pentru studenți tot mai interesante ce devin stimul pentru energii și fundament pentru un viitor mai bun, cel puțin în viziunea tinerilor ce își caută itinerariul perfect. Motivația intrinsecă este doar un pas, adevăratele provocări fiind de natură să te facă să evadezi din zona ta de confort, să crești, să te dezvolți să reușești să te evidențiezi și să spui că nu ai trecut degeaba prin 3 ani de facultate.

Dincolo de orice ar putea ascunde internship-urile, consider că sunt cea mai bună punte de lansare, iar dacă voluntariatul este practicat în forma lui cea mai pură, în contextul unui puternic sentiment de apartenență și sub imperiul dorinței de a lăsa ceva în urmă, cu siguranță propulsarea pe culmile succesului devine motivația cea mai puternică la început de drum.

Suntem generația schimbării! Suntem niște ”schimbă lume”. Reprezentăm cele mai puternice trăiri, extremele, fascinația clipei trecătoare și farmecul provocărilor. Acceptăm conjuncturi doar pentru că acesta este cursul devenirii, dar suntem mânați de sentimentul profund de evadare din cotidian, vrem să demonstrăm, să creăm. Suntem preocupați de lucruri diverse, însă doar pasiunilor le acordăm timpul meritat.

Devenim tot mai superficiali cu rutina amăgitoare, dar credem cu tărie în visele noastre și le facem să se întâmple. Suntem ecoul educației, iar acum, când ne-am făcut mari, căutam răspunsuri bune în fiecare zi pentru ca la finalul aventurii să spunem cu zâmbetul pe buze ”Da, a meritat!”

Haideți, și aici mă adresez tuturor tinerilor care cred în ei, să nu ne mai găsim scuze, să nu tergiversăm momentele decizionale, să credem în noi, să urmărim modele puternice ce se nasc încă din familie!

Sunt convinsă că tu crezi în tine și sper că acest articol să aducă un plus de motivație pe ziua de azi.

MÂINE schimbi lumea? Eu am ales să fac asta AZI!