Hoza Nicoleta Valeria martie 17, 2014

315412_4988865525568_545234919_nAIESEC este ce mai mare organizație internațională pentru tineri din lume, prezentă în 124 de țări și teritorii cu scopul de a oferi tinerilor posibilități de dezvoltare personală, dar mai ales profesională.

Cum face AIESEC acest lucru? Prin internship-urile plătite și neplătite demarate pe tot parcursul anului.

GCDP (Global Community Development Program) și GIP (Global Internship Program) sunt cele de programe de internsip-uri de voluntariat, respectiv plătite.

În primul rând, AIESEC încurajează tinerii cu o experiență de minimum 6 luni de muncă să plece într-un internship de voluntariat în străinătate. Pentru a te convinge să faci acest pas, AIESEC îți aduce câteva motive. Iată-le:

1. Primești ajutor din partea AIESEC România pentru a-ți găsi un internship și din partea AIESEC din țara gazdă pe tot parcursul șederii tale acolo.

2. Experimentezi o cultură nouă, descoperi valorile unei societăți noi și îți lărgești orizonturile trăind într-o altă țară și interacționând cu oameni din culturi diferite.

3. „Un grup de oameni de așteaptă la aeroport, bucuroși să te întâmpine și să te conducă în noua ta casă, chiar și în mijlocul nopții”. Mihai, Canada

4. „Primești pregătire culturală înainte de plecare, dar și în țara unde alegi să faci internship-ul”. Simona, Columbia.

Ești hotărât acum să pleci? Dacă DA, AIESEC îți oferă și țările cu cele mai multe oportunități de internship-uri plătite în funcție de domeniul tău de activitate.

1. Dacă vrei să devii profesor, țările precum Brazilia, India, Polonia și China sunt gata să te găzduiască pentru minimum un an și să îți ofere experiența de care ai nevoie.

2. Dacă domeniul tău de activitate este centrat pe IT, poți pleca în Brazilia, Germania, India și Japonia.

3. Pentru ca abilitățile și cunoștințele tale în Marketing să îți formeze o experiență de muncă foarte bună, te poți îndrepta spre țări precum: Brazilia, Turcia, Germania și China.

4. Dacă ai obținut o diplomă în Management și ai experiență de muncă în acest domeniu poți pleca în Brazilia, Germania, India și China.

5. Să nu uităm de cei care sunt specializați pe inginerie. Iată unde pot pleca ei: Brazilia și China.

Dar nu numai internship-urile plătite sunt susținute de AIESEC. Prin campaniile demarate pe tot parcursul anului, AIESEC îndeamnă tinerii să plece într-un internship de voluntariat pe o perioadăde 6-8 săptămâni. Campaniile de GCDP oferă tinerilor posibilitatea de a pleca într-un internship, pe tot parcursul anului.

1. Dacă dorești să ajuți natura implică-te într-un proiect de mediu. Nu doar că vei ajuta natura, dar vei schimba și mentalitățile și modul tinerilor implicați în proiect de a se raporta la mediul înconjurător.

2. Dacă ești un adevărat militant pentru drepturile omului, atunci experiența ta de voluntariat trebuie să fie în acest domeniu.

3. Cu toții știm că „Sănătatea le aduce pe toate”. Dacă vrei să schimbi vieți du-te în Africa și învață-i pe tineri despre igiena personală și despre cum poți să ai grijă de sănătatea corpului tău.

4. Dacă te definești drept o persoană strategică, pasionată de marketing, finanțe sau strângere de fonduri, programul „Global Management” este cel care te va ajuta să te dezvolți.

5. Dacă vrei să realizezi proiecte în cadrul unor proiecte despre antreprenoriat, leadership și interculturalitate pentru tineri și adolescenți, înscrie-te în programul „Global Cultural”

Așadar, AIESEC este organizația care susține în mod evident dezvoltarea tinerilor într-un mediu internațional, prin participarea în cadrul unor internship-uri plătite și de voluntariat.

Ia-ți și tu această experiență internațională și construiește-ți un bagaj de cunoștințe valoroase, pe care să le implementezi în cele mai bune proiecte în care vei fi implicat.

Pentru mai multe detalii, accesează site-ul www.aiesecbucharest.ro !