Tineretul Liber mai 8, 2015

Fundația Hanns Seidel, Tineretul Național Liberal și Institutul de Studii Populare

vă invită la dezbaterea publică

Șomajul în rândul tinerilor

Fundația Hanns Seidel, Tineretul Național Liberal și Institutul de Studii Populare – fundația oficială a Partidului Național Liberal, organizează marți, 12 mai, ora 17:30, la București, la sala ARCUB din Str. Batişte nr. 14, sector 2, dezbaterea publică “Șomajul în rândul tinerilor”.
Într-o perioadă în care atenția opiniei publice este ațintită spre dispute politice și asupra unor dezbateri economice legate de taxe și fiscalitate, Tineretul Național Liberal, Fundația Hanns Seidel și Institutul de Studii Populare propun aducerea în prim plan a unor subiecte concrete legate de locuri de muncă și economie, iar cu prilejul acestei dezbateri publice ne vom concentra pe șomajul în rândul tinerilor, subiect de importanță europeană, foarte important de asemenea și pentru familia Popularilor Europeni.
De asemenea, cu prilejul acestei dezbateri publice vor fi anunțate elemente concrete legate de soluțiile propuse de PNL pentru această problema, cuprinse în programul de guvernare al guvernului Alternativă al PNL.
În cadrul dezbaterii publice se vor dezbate atât teme legate de piața muncii, cât și teme conexe legate de starea sistemului de educație.
Confirmarea participanților se efectuează pe mail la adresa office@isp.org.ro sau direct prin organizațiile de tineret.
Pentru acreditările de presă este necesar un mail la adresa: office@isp.org.ro. Invitația se adresează tuturor reprezentanților mass-media.
PROGRAM

17:00 – 17:30 Sosirea invitaților
17:30 – 17:45 Cuvânt de deschidere Alina Gorghiu
17:45 – 18:00 Intervenție Cătălin Predoiu
18:00 – 18:15 Intervenție Glad Varga
18:15 – 18:30 Intervenție Bruno Ștefan – sociolog
18:30 – 18:45 Intervenție Răzvan Orășanu
18:45 – 19:00 Intervenție Europarlamentar PPE
19:00 – 19:30 Sesiune de întrebări și răspunsuri

Răzvan Orășanu a fost președintele AVAS (2006), consilierul de stat al prim-ministrului pe probleme economice (2005-2009), director în cadrul Consiliului Concurenței (2010-2011), consultant al Băncii Mondiale (2011). A absolvit London School of Economics și este masterand al John F. Kennedy School of Government.
Bruno Ștefan este lector la Universitatea Politehnică din Bucuresti și președinte al Fundației „Biroul de Cercetări Sociale”. A coordonat numeroase sondaje de opinie în cadrul Centrului Independent de Studii Sociale și Sondaje aparținând de Grupul pentru Dialog Social, calitate care îi certifică experiența celor peste două sute de cercetări psiho-sociologice întreprinse în domenii din cele mai diverse, inclusiv sondaje făcute în cadrul POSDRU referitoare la șomajul din 3 județe ale României.