OnlineStudent.ro martie 29, 2010

LEAP (Link Education And Practice) este o organizatie constituita ca platforma de interactiune intre studenti, companii, institutii si ONG-uri, pentru a realiza un echilibru intre oferta educationala existenta si cerintele pietei de munca.

Pentru aceasta, LEAP isi propune sa promoveze si sa faciliteze accesul tinerilor la activitati de educatie non-formala (voluntariat, stagii de practica, traininguri, scoli de vara etc) – activitati care rafineaza acele calitati si aptitudini importante in dezvoltarea personala si profesionala.

In acest sens, LEAP se adreseaza atat elevilor si studentilor – ca beneficiari directi, pe care ii sustine pe parcursul acestei perioade de formare, ofertantilor de educatie formala si non-formala – sprijinindu-i in a-si indeplini cat mai bine rolul de formator, dar si angajatorilor, care pe termen lung vor putea beneficia de activitatea unor angajati mult mai bine pregatiti.

Si pentru a le veni si mai bine in ajutor tinerilor, echipa LEAP a lansat, in urma cu un an, Ghidul de Angajabilitate.

Ghidul de Angajabilitate s-a nascut din dorinta LEAP de a da o forma mai putin academica si plictisitoare mesajului ca merita cu adevarat sa ai activitati de educatie non-formala. Primul avantaj al ghidului este ca are un format foarte amuzant, este foarte colorat si te invita să-l citesti din scoarta in scoarta. In plus, in ghid, prejudecati pe care cu siguranta le-ai mai auzit sau le-ai pronuntat chiar tu, sunt despicate in patru, iar redactorii ghidului iti propun raspunsuri alternative si numeroase solutii.

Ghidul de Angajabilitate oferit de LEAP va fi distribuit in marile centre Universitare, imediat dupa lansarea sa, de pe 15 aprilie 2010. Fii cu ochii pe el !

1 thought on “Educatia non-formala – Ghidul de Angajabilitate de la LEAP

  1. In marile centre universitare va fi distribuita de fapt a doua editie a ghidului, lansata pe 12 aprilie 2010 in cadrul Zilelor de Educatie Non-formala (ZENf)

Comments are closed.