bogdan.daradan mai 26, 2011

 

BCR si-a lansat astazi la sediul sau primul raport de CSR la standarde GRI G3. Pentru cei ce nu stiu, GRI G3 este la ora actuala cel mai folosit si mai cunoscut model de tip framework, model de raportare a performantelor economice, sociale si mai ales de mediu. In 2010, peste 1.800 de organizatii majore, din toate tarile lumii l-au folosit pentru a-si masura si a-si raporta public impactul social si de mediu.

Ca rezumat, faptul ca BCR a ales sa se implice in activitati de tip CSR si sa raporteze la standarde GRI G3, este nu numai o premiera la nivel national, dar este si un act imens de curaj, pentru ca de acum inainte BCR nu va mai avea voie sa greseasca in relatiile sale cu stakeholderii. Angajamentul luat de BCR confirma valoarea acestui brand.

Intalnirea de astazi a fost moderata de Dragos Dehelean, un ‘”guru” al CSR-ului pe plaiuri mioritice si a avut ca invitati oameni din zone diverse precum ONG-uri, online media si companii.

Raportul prezentat astazi de BCR a fost intocmit in perioada ianuarie 2009 – septembrie 2010, iar ca elemente de ‘”agatat” voi transpune bugetul investit de BCR de-a lungul acestor ani. Detalii despre raport si activitatile de CSR facute de BCR se gasesc si pe site-ul oficial de unde se poate descarca.

Bugetul alocat de BCR in 2009 si 2010 ajunge la suma de peste 8.000.000 de RON, iar cele mai importante investitii s-au facut in zona de educatie, solidaritate sociala si sustinerea antreprenoriatului.

Felicitari BCR si echipei care s-a ocupat de proiect!