Tineretul Liber iulie 20, 2006
Dintr-o eleva cu note mici în clasele a IX-a si a X-a, iubita lui Columbeanu a devenit o eleva de nota 10 la finalul liceului
de Eugen CHELEMEN

Ziarul Adevarul a obtinut, în exclusivitate, foaia matricola a Monicai Gabor, viitoarea sotie a lui Irinel Columbeanu. Documentul socheaza pentru ca, în clasele a IX-a si a X-a, Monica Gabor a avut medii slabe si note scazute la purtare, iar în clasele a XI-a si a XII-a are medii foarte mari. În adeverinta de studii a Monicai Gabor, eliberata de Colegiul "Henri Coanda" din Bacau, se mai arata ca si-a întrerupt scoala în perioada 2003-2004. În clasa a IX-a, Monica Gabor a avut media generala 7,40, la patru discipline obtinand doar media 5. Nici în clasa a X-a nu a stralucit si a avut media generala 7,58. La purtare a avut media scazuta la 9,00 în clasa a IX-a si la 8,50 în clasa a X-a. Dintr-o data a devenit o eleva de nota 10. În clasa a XI-a a avut media generala 9,81. Asa   cum reiese din foaia matricola, 12 dintre mediile de la sfarsitul clasei a XI-a sunt de 10. În primul semestru al clasei a XII-a, numarul mediilor maxime a ajuns la 14. Monica Gabor nu a putut fi contactata, iar domnul Irinel Columbeanu ne-a declarat ca nu stie care sunt motivele pentru care situatia la învatatura a viitoarei sale sotii s-a îmbunatatit pe finalul liceului.
Adeverinta de studii nr. 1.858 din 25.05 2006 a fost eliberata de Colegiul "Henri Coanda" din Bacau pentru ca Monica Gabor sa se poata transfera la Liceul Teoretic "Mihail Kogalniceanu" din Snagov, judetul Ilfov. Transferul s-a facut cu cateva saptamani înainte de examenul de bacalaureat, fentandu-se Regulamentul scolar, care prevede ca elevii se pot muta de la un liceu la altul doar în vacantele intersemestriale sau în vacantele de vara. Cu toate acestea, Monica Gabor a venit de la Bacau la Snagov în timpul semestrului II al acestui an scolar. Directorul liceului din Snagov a semnat pentru aprobarea transferului cu o zi înainte de aprobarea Consiliului de Administratie al liceului, ceea ce iarasi nu este legal. "Am respectat filiera, profilul, specializarea, am respectat cerinta legata de respectarea numarului de 30 de elevi la clasa si am tinut cont si de prevederile regulamentului nostru intern care permite astfel de transferuri cand elevul îsi schimba domiciliul. Este o exceptie admisa de Regulamentul scolar", ne-a declarat directorul Liceului "M. Kogalniceanu" din Snagov, Grigore Vasile. Într-adevar, Regulamentul scolar prevede exceptii, dar numai pentru copiii ai caror parinti îsi schimba domiciliul.
Liliana Preoteasa, director general în Ministerul Educatiei, ne-a declarat ca, desi nu e prevazut în Regulamentul scolar faptul ca un elev major se poate transfera în localitatea în care si-a schimbat domiciliul, acest lucru ar trebui admis ca fiind legal.

www.adevarulonline.ro