cosmin septembrie 17, 2015

Despre programul Prima Casa se vorbeste de mai multa vreme, iar o multime de tineri au beneficiat deja de pe urma acestui program. Scopul acestuia este de a veni in ajutorul tinerilor care doresc sa aiba propria locuinta si care nu dispun de tot bugetul necesar achizitionarii unui imobil. Programul Prima Casa le faciliteaza asadar achizitionarea casei pe care si-o doresc.

Programul Prima Casa propus de Banca Transilvania se acorda atat celor care vor sa isi construiasca casa visata, cat si celor care au deja o locuinta, in stadiu final sau in diferite stadii de constructie, pe baza unor autorizatii de construire. Valoarea creditului care poate fi primit va diferentia de la o situatie la alta, variind de la un credit in valoare de 71.250 euro, cu un avans de 5% din valoarea costului de construire a locuintei, pentru o locuinta care urmeaza sa fie construita, pana la un credit in valoare de 66.500 euro in echivalentul in lei pentru o locuinta aflata in diferite stadii de finalizare, respectiv, de 57.000 euro in echivalent lei pentru o locuinta deja finalizata, in ambele situatii fiind necesar un avans minim de 5% din pretul de achizitie a locuintei.

Deplasarea la banca si o consiliere din partea unuia dintre angajatii bancii vor lamuri celor interesati cu ce conditii si de ce anume au nevoie pentru a primi un credit prin programul Prima Casa. Printre actele necesare se numara

 • cererea de credit – formular tipizat eliberat de banca
 • declaratia pe propria raspundere, in forma autentica, prin care sa rezulte ca se indeplinesc conditiile cerute
 • adeverinta de venit
 • adeverinta centralizatoare care dovededeste veniturile din anul anterior
 • documente care sa ateste aportul propriu la venituri
 • actele de identitate ale celui care face creditul si al sotiei/ sotului/ codebitorului
 • certificat de casatorie (daca este cazul)
 • copia actului de proprietate a vanzatorului asupra imobilului ce face obiectul vanzarii
 • extrasul de Carte Funciara in original
 • declaratie in original pe proprie raspundere a vanzatorului prin care precizeaza ca imobilul nu este revendicat
 • copie certificata dupa antecontractul de vanzare-cumparare a locuintei sau contractul de constructie incheiat cu o societate de constructii (dupa caz)
 • contractul de vanzare cumparare autentificat, incheiat cu persoana fizica sau juridica care vinde locuinta, in care se precizeaza valoarea la care s-a efectuat vanzarea, adresa si amplasarea acesteia, modalitatea de plata si valoarea achitata ca avans (original)

Cel interesat de obtinerea unui credit prin programul Prima Casa propus de Banca Transilvania trebuie sa nu detina o locuinta sau, daca detine una, sa aiba o suprafata utila mai mica de 50 mp, sa aiba venituri nete, cu caracter permanent si sa aiba posibilitatea depunerii unui avans de minim 5% din pretul de achizitie a locuintei. In functie de acestea, banca ii va calcula care va fi valoarea creditului, valoarea ratei lunare si suma totala ce va trebui restituita de client.