Adina Dedu octombrie 22, 2010

Urmand motto-ul site-ului, „Youth Activism”, Onlinestudent.ro vi-l prezinta astazi pe Adrian Diaconescu (care nu are nicio legatura cu faimosul personaj cu acelasi nume de familie), student la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine,  la Japoneza. Dar mandria lui cea mare este blogul lui, intitulat sugestiv „BlogdeProst”. Un satirist care ar fi facult cuplu perfect cu Caragiale, Adrian sau mintea desteapta din spatele post-urilor de pe BlogdeProst a acceptat sa ne raspunda catorva intrebari.

1.O intrebare tipica: de ce a aparut blogul tau?

Si un raspuns atipic. Din pura intamplare, din plictiseala si din dorinta de a-mi varsa niste frustrari pe care, daca mi le-as fi varsat prin alte mijloace, as fi primit probabil intre 10 si 25 de ani de sarbatoare la racoare. Una peste alta, blogul a aparut, asa cum ii spune si numele, de Prost!

2. Titlul blogului atrage atentia din start. Care e povestea lui?

Povestea titlului blogului este povestea a doi oameni cu prea mult timp liber. Unul sunt eu, iar al doilea e un bun prieten, Dan Istratie pe numele lui. Si cum stateam noi de vorba pe messenger despre tematica filozofica a lui Schopenhauer, despre idealismul critic al lui Kant si alte teme obisnuite pe ordinea zilei intr-o discutie cu mine, ne gandim noi sa cautam cele mai cretine domenii de wordpress, de blogspot, de .ro si de .com sa vedem daca sunt luate. Bineinteles ca am inceput cu denumiri de parti anatomice specifice masculilor speciei umane, apoi specifice femelelor aceleiasi specii, dar usor, usor pe masura golirii paharelor cu… apa plata din dotare, ne-am cam pierdut imaginatia si am ajuns sa ne resemnam cu conditia noastra de Prosti. A doua zi, ramanand cu gandul la conversatia respectiva si avand nevoie de un pretext sa nu ma duc la facultate sau sa fac altceva util pentru umanitate, a luat nastere BlogdeProst.

3.Descrie-ne blogul tau in cinci cuvinte.

Blogul meu in cinci cuvinte? Asta e cum erau compunerile alea din clasa a cincea. Blog pentru oameni cu mintea si tastatura odihnita. Nu stau foarte bine cu aritmetica, dar am impresia ca am depasit cinci. (Apreciem incercarea si originalitatea)

4. Cum ai descrie blogosfera romaneasca?

Blogosfera romaneasca seamana cu o turma de oi. Exista cativa ciobani batrani care dicteaza ”trendurile”, niste dulai de paza care preiau trendurile si le baga cu forta pe gat oitelor, iar oitele, multe si naive, stau cu capul in pamant si mesteca iarba.

5. Ce bloguri (romanesti sau straine) citesti cu drag?

Citesc cu drag, constant si lipsit de interes( ca deja in blogosfera trebuie sa facem o delimitare) Simonatache.ro,Sutu.ro, Groparu.ro, Paginademedia.ro, Dailycotcodac.ro, Tvblog.ro, Tvdece.ro, Adriangeorgescu.ro, Licuriciulorb.com, lilick-auftakt.blogspot.comneacostache.comoanastoicamujea1.wordpress.comtrombon.ro si ma opresc ca deja incepe sa sune a pomelnic…

6. Ce „beneficii” ti-a adus tie personal „BlogdeProst„?

”Beneficiile” aduse mie de blogul asta incep cu injuraturile constante primite de la oameni pe care ii cunosteam dinainte si care au lasat comentarii pe blog sub diferite ”aliasuri”, continua cu dureri de cap date de schimbari de design, introduceri de coduri html si alte tampenii tehnologice la care nu ma pricep catusi de putin si se incheie cu crearea unor noi dusmani, dusmani bloagari, pe care mi i-am pus in cap de-a lungul celor 9 luni de blogareala cu ironiile mele ieftine.

7. Care e publicul tinta pe care il vizeaza blogul tau?

Nu cred in public tinta. Nu sunt sociolog, nu ma pricep la delimitari de genul asta. Publicul meu tinta e format din orice om care gandeste ca mine, care ma poate contrazice cu argumente logice, care poate purta o discutie coerenta, indiferent de varsta, ocupatia sau studiile lui/ei.

8. Care este post-ul cel mai citit si mai comentat de pe blogul tau?

Asta e o intrebare de baraj. Cu toate ca ma preocupa si vizualizarile, si comentariile, n-am stat niciodata sa fac comparatii intre postari, grafice, sa tin evidente. Cred( si subliniez cred) ca cea mai citita postare e http://blogdeprost.wordpress.com/2010/09/23/cocalarul-bloagar-studiu-de-caz/, iar cea mai comentata http://blogdeprost.wordpress.com/2010/02/28/prosti-da-multi-2/.

9. Cum este Adrian Diaconescu cel din spatele monitorului?

Adrian Diaconescu din spatele monitorului este brunet, cu ochi caprui, inalt( sau mai degraba scund) de 1, 73 m, nebarbierit de vreo saptamana si netuns de vreo luna si ceva. A, si Prost cat cuprinde.

10. Ce vrea Adrian Diaconescu sa ne faca atunci cand va fi  (si mai mare)?

Atunci cand voi fi mare vreau sa ma fac ministresa a Turismului. Sau macar amanta de mogul.