Hoza Nicoleta Valeria noiembrie 18, 2013

hamzakarimov-mdHamza KARIMOV, CEO SOCAR România: SOCAR vrea să recruteze din rândul studenților români, tineri capabili să facă fața rigorilor unei companii de talie mondială.

SOCAR România demarează pentru al doilea an consecutiv Programul educațional ‘Bursele de Excelență SOCAR’ derulat în parteneriat cu Academia de Studii Economice București. Bursele de Excelență reprezintă o platformă concurs prin care SOCAR va desemna din cadrul ASE București 8 bursieri, pe care compania îi va susține cu burse lunare, pe întreg parcursul anului universitar 2013—2014. Fondurile alocate de companie pentru acest Program depășesc 33.000 de RON.

‘Academia de Studii Economice este o resursă importantă de excelență, iar ediția anterioară a concursului Bursele de Excelență SOCAR a demonstrat din plin acest lucru. Și anul acesta îi vom selecta pe cei mai bine pregătiți studenți, capabili să se identifice cu climatul unei companii de anvergură mondială. Programul de față vine în întâmpinarea celor care vor să cunoască punctele de interes ale companiilor, pentru dezvoltarea spiritului practic al viitorilor angajați ‘, spune Hamza KARIMOV, CEO SOCAR România.

Concursul se adresează studenților din anii terminali, care frecventează cursurile la zi la una dintre specializările: Contabilitate și Informatică de Gestiune, Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, Comerț sau Marketing. Studenții care vor să-și depună candidaturile trebuie să aibă media aritmetică a anilor de școlarizare I și II minimum 8,50 și să redacteze o lucrare scrisă pe tema impusă de organizatori. În urma evaluării eseurilor, compania SOCAR România împreună cu ASE București vor selecta 20 de tineri pentru proba interviului final cu Top Managementul companiei SOCAR.

‘Anul acesta am extins Programul și la Facultatea de Comerț și am introdus proba interviului cu studenții finaliști. Vrem să-i cunoaștem îndeaproape pe cei care vor beneficia de bursele acordate de compania noastră, mai cu seamă că SOCAR caută să recruteze tineri specialiști din domeniile Facultăților vizate de Program. Desemnarea celor 8 bursieri înseamnă pe de-o parte o investiție SOCAR în educația acestora, iar pe de altă parte și o monitorizare a parcursului lor educațional, pentru a vedea în ce măsură, la finalizarea studiilor tinerii sunt capabili să ocupe poziții în compania noastră’, mai spune Hamza KARIMOV, CEO SOCAR România.

Candidaturile pot fi depuse până la finalul lunii noiembrie (30 nov 2013) și vor fi notate de o Comisie de Evaluare mixtă, formată din reprezentanți ai companiei SOCAR și reprezentanți din cadrul ASE București. Câștigătorii vor fi anunțați în data de 12 decembrie anul curent, în cadrul Galei de Premiere.

‘Bursele SOCAR România reprezintă o multiplicare a platformelor educaționale susținute de compania noastră peste tot în lume. SOCAR investește în tinerii cu rezultate excelente în portofoliul lor educațional, fiind o tradiție și o preocupare a companiei noastre în a-i identifica din timp pe cei mai capabili tineri . SOCAR deține în Baku propria Universitate de Petrol unde sunt pregătiți la standarde înalte viitorii angajați din domeniul energetic al lumii’, notează Hamza KARIMOV, CEO SOCAR România.

Pentru prima dată Programul Bursele de Excelență SOCAR include și premii pentru activități de social media pentru toți studenții ASE, indiferent de specializare, anul universitar sau mediile obținute. Acestea sunt definite de Regulamentul de concurs și vor fi decernate tot în cadrul Galei finale de premiere.

SOCAR România este reprezentanța companiei petroliere și de gaze naturale deținută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită mondial pentru activitatea sa de producție de petrol și gaze naturale. Compania Petrolieră de Stat din Azerbaijan investește anual miliarde de dolari în infrastructura de transport și este angrenată în plan european în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale. Din anul 2011 compania s-a implicat în România prin SOCAR Petroleum S.A. și în crearea și consolidarea unei rețele de benzinării la nivel național. Astfel, compania deține în prezent o rețea de 20 stații de alimentare în județele Iași, Botoșani, Suceava și Neamț, fiind unul dintre cei mai importanți jucători pe piața distribuției de carburanți din nord-estul țării. Până în prezent compania a creat în România peste 250 de locuri de muncă și a derulat investiții de aproximativ 30 milioane de euro.