cosmin iulie 27, 2015

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te decizi pe loc să pleci cu gașca de prieteni la mare și să fii nevoit să-ți faci bagajul pe fugă, doar ca odată ajuns pe plajă să realizezi că ai uitat ceva acasă? Ca să fii sigur că nu-ți scapă nimic, iată un checklist peste care să te uiți înainte să ieși pe ușă.

  1. Costumul de baie și șlapii pentru plajă, înainte de toate. Dacă vrei să-ți iei unele noi, poți arunca un ochi și peste oferta de la MiniPrix, au reduceri de până la 60% în perioada asta.
  1. Ochelarii de soare, pentru a îți proteja vederea. Oamenii sunt conștienți în special de pericolele la care se expun dacă nu folosesc o cremă de protecție, însă nici nepurtarea unor ochelari de soare adecvați nu este lipsită de pericole. Razele ultraviolete sunt în strânsă legătură cu diverse leziuni oculare, de la cataractă și degenerări maculă la arsuri ale suprafeței ochiului, asemănătoare cu cele de piele, dar care pot duce la cancer. Ai grijă să fie originali și să aibă protecție UVB și UVA de minim 95%.
  1. Pălăria, eșarfa sau șapca, pentru a proteja părul de razele soarelui și a diminua șansa să te alegi cu o insolație. Dacă folosești produse de styling, ai grijă să nu conțină alcool, deoarece va usca suplimentar firul de păr expus la soare.
  1. Apă și fructe, pentru a te menține în permanență hidratat. Dacă ești consumator înrăit de băuturi diuretice, precum cafeaua, ceaiul negru sau alcoolul, încearcă să bei o cantitate egală de apă, ca să compensezi pierderile de lichide.
  1. Crema cu protecție solară. Aplic-o cu un sfert de oră înainte să te expui la soare și reaplică o dată la câteva ore. Nu uita și de zonele cu pielea mai sensibilă: spatele urechii, gâtul, axilă, spatele genunchilor, laba piciorului.
  1. Balsam de buze cu protecție solară, deoarece și buzele sunt extrem de sensibile și se pot crăpa rapid. Aplică din belșug, mai ales după ce ai ieșit din apă.
  1. Baterie externă, ca să îți butonezi telefonul mobil fără grija că se va descărca.

Foto credit