Tineretul Liber decembrie 2, 2007

Cei aproximativ 7.000 de studenti care au plecat la munca in Statele Unite, in vacanta de vara, prin programul de tip Work and Travel, au adus in tara, in total, 35 de milioane de dolari. Numarul studentilor care pleaca in SUA sa castige un ban in vacanta de vara creste in fiecare an. Daca, in 2005, au fost 5.000 de tineri in program, anul trecut s-au indreptat spre "tara tuturor posibilitatilor 5.500 de persoane, prin acest program, numarul lor ajungand la 7.000 de studenti, conform datelor furnizate de reprezentantii companiei de recrutare American Experience.

Pentru anul viitor, marii jucatori din domeniu estimeaza o crestere de 50% a numarului de studenti care vor pleca in SUA prin Work and Travel.

Cel mai cunoscut program de schimb cultural intre studenti, Work and Travel USA, a fost initiat in anii '60, insa primele lui ecouri in Romania s-au auzit in anul 2000, cand a devenit activ si la noi in tara. In acest program se pot "inrola" studentii, masteranzii si doctoranzii care frecventeaza cursurile la zi. Cei peste 7.000 de studenti care au trecut prin aceasta experienta au avut, fiecare, un venit mediu de 5.000 de dolari. Studentii romani reprezinta 5% din totalul participantilor la acest program.

Inscrierile au inceput deja

RECRUTARI – O mare parte dintre companiile care recruteaza studenti pentru programul Work and Travel USA, printre care si American Experience, au inceput deja sa faca inscrieri. Programul costa intre 590 si 890 de dolari, in functie de optiuni, la care se adauga taxele consulare si biletul de avion. Cu cat studentii se inscriu mai devreme, cu atat au mai multe joburi dintre care sa aleaga.

Sursa: Ziarul Compact