Tineretul Liber iunie 17, 2011

Iniţiat în anii ’90 şi reluat în anul 2009, sub înaltul patronaj al Preşedintelui României şi derulat de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, programul de tabere de vară „ARC” se adresează copiilor şi tinerilor români de peste hotare.

Scopul acţiunii îl constituie dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română a participanţilor prin mijlocirea contactului cu ţara de origine şi cu etnici români din alte state.

Pentru organizarea „ARC 2011”, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni va colabora cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, misiunile diplomatice ale României din afara graniţelor şi asociaţiile româneşti de peste hotare.

În anul 2011, la taberele „ARC” vor participa 2.000 de copii şi tineri români din statele în care trăiesc comunităţi româneşti, locaţia programului fiind centrul de agrement din Sulina, aflat în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret – Tulcea.

Programul de tabere se va desfăşura în perioada iunie – august, pe parcursul a 11 serii de câte şapte zile.

3 thoughts on “Programul de tabere de vara „ARC” 2011 a inceput la Sulina

  1. Buna, sant sieu din RM… Intradevar, cum pot sa ader si eu la program, mi-ar placea sa particip si eu.

Comments are closed.