bogdan.daradan noiembrie 5, 2012

The Words- Rory Jansen, un tanar scriitor talentat, publica ce probabil este cea mai buna creatie a intregii sale generatii. Cunoaste succesul, are charisma necesara pentru a controla faima care nu conteneste sa se extinda. Rory are o sotie minunata, o muza care ii hraneste simturile si il sprijina in momentele grele, pare a avea o viata perfecta, insa, perfectiunea in sine este, la baza, imperfectiune.

“The Words” este o poveste in poveste, o productie senzationala ce analizeaza viata tumultoasa si razboaiele dure duse de scriitori cu ei insisi pentru definitivarea propriei personalitati. Rory, intr-o criza de inspiratie, descopera un manuscris pe care il redacteaza si da nastere unui roman de exceptie care il lanseaza in prim planul intregii omeniri, cartea sa devenind un eveniment mondial. Drama pe care filmul incearca sa o redea, este viata fictionala a lui Rory si confruntarea cu adevaratul autor al romanului, iar paralel, povestea de dragoste alaturi de Dora, sotia sa.

Chiar daca in antreul filmului suntem confuzi, actiunea se desluseste pe parcurs iar destinul lui Rory planeaza intre viata pe care o traieste in prezent si viata din trecut desfasurata in oglinda cu prezentul. Actorul principal care il interpreteaza pe Rory este Bradley Cooper. “The Words” este prima pelicula serioasa a sa, Bradley, avand la dosar multe filme de comedie, genul care l-a consacrat. Rolul i se potriveste ca o manusa, iar jocul actoricesc poate sa concureze curajos la Globul de Aur.

Filmul reprezinta debutul celebrului actor Brian Klugmann, acum, din pozitia de regizor si scenarist (Scenariul este scris alaturi de Lee Sternthal). Brian surprinde momentele cheie ale filmului punand in evidenta atuurile personajelor dar creionand de-asemenea caractere puternice ce transforma “The Words” intr-un pretendent la premiile Oscar de anul acesta.

Printre actori se numara: Bradley Cooper, Dennis Quaid, Olivia Wilde, Zoe Saldana, Jeremy Irons, J.K. Simmons, Ron Rifkin.

Premiera in cinematografele din Romania este pe 7 Decembrie.

By COSMIN LUNGU