bogdan.daradan decembrie 10, 2011

Roxana Săvulescu este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “I.L.Caragiale” din Ploieşti. Se defineşte ca fiind o fire energică, ambiţioasă, gata sa accepte orice provocare. In ceea ce priveste “prietena” ei, informatica, totul a inceput in clasa a V-a si de atunci descopera in fiecare zi noi provocari si tot mai multe de satisfactii. În palmares are 5 participari la faze nationale ale olimpiadei de informatica, iar lista nu se opreste aici…

REPORTER: De ce crezi ca ai fost selectata pentru Girls Programming Camp?

ROXANA: Am fost selectata la Girls Programming Camp pe baza concursului de pe Infoarena in urma caruia am fost surprinsa, si in acelasi timp mandra, sa aflu ca pot concura alaturi de cele mai bune programatoare si ca pot obtine cel putin un rezultat asemanator cu al lor. In orice caz, cel mai mult m-a bucurat faptul ca am reusit prin propriile forte sa ajung in aceasta tabara de pregatire si sa-mi intaresc increderea in mine.

REPORTER: Cand si cum ai descoperit site/ul InfoArena?

ROXANA: Site-ul Infoarena l-am descoperit in timp ce ma pregateam pentru olimpiada de informatica, la recomandarea doamnei mele profesoare, Dana Lica. Pot spune ca site-ul mi-a fost de mare ajutor, atat prin faptul ca am putut rezolva probleme, ca am putut vedea subiectele de la concursurile din anii precedenti, ca am putut participa la concursurile organizate, dar si datorita articolelor pe care le citesc cu interes. Sunt nevoita sa recunosc ca nu am valorificat la maxim resursele oferite de Infoarena, dar sper ca pe viitor sa reusesc sa “indrept aceasta greseala”.

REPORTER: Ce te atrage la informatica?

ROXANA: Asa cum am spus si mai sus, informatica m-a atras ca un magnet inca de la inceput. Nu pot spune cu certitudine ce anume ma tine atat de legata de informatica: poate placerea de a descoperi ca munca ta de ore sau de doar cateva minute reuseste sa raspunda cerintelor unei probleme, poate logica implicata de aceasta materie, poate surpriza de a descoperi ca ai rezolvat problema intr-o alta metoda, ca gandirea ta a dat nastere unei insiruire de caractere ce duce spre raspunsul corect. In concluzie, nu stiu cu ce drept ocupa informatica acest loc aparte in inima mea, dar nici nu vreau sa aflu raspunsul, deoarece acesta este farmecul ei, te a te acapara, te a te vraji, fara macar a te lasa sa gasesti o explicatie.

REPORTER: Dintre aplicatiile de mobil pe care le cunosti, care ti se pare cea mai utila si de ce?

ROXANA: Eu sunt o persoana destul de organizata, dar obisnuiesc sa uit anumite lucruri pe care trebuie sa le fac, asa ca utilizez des Organizatorul si Memento-urile.

REPORTER: Un mesaj pentru Mos Craciun

REPORTER: Hmm..nu mai sunt chiar la varsta la care sa ii mai trimit scrisori lui Mosu’, dar o mica urare nu face niciun rau :): Mosule, te asteptam cu nerabdare sa vii cu mult dorita vacanta, sa ne umpli sufletele cu bucuria iernii, cu spiritul sarbatorilor si cu frumusetea cadourilor:).