Adina Dedu octombrie 25, 2010

Targurile educationale castiga tot mai mult teren in lumea intreaga si Romania urmeaza intocmai acest trend. De la targuri cu caracter general la targuri oragnizate pe un anume profil universitar, toate sunt mai mult decat binevenite printre studentii care iau cu asalt locatiile unde astfel de targuri se tin.

Toamna aceasta este randul organizatorilor celor mai mari evenimente dedicate MBA, QS World MBA Tour,  care vin din nou in Romania. Pe 28 octombrie, la Hotel Intercontinental, QS le aduce laolalta pe cele mai mari scoli de business din lumea intreaga, pentru a-si prezenta ofertele de programe Full-time sau Executive MBA.

Tinerii profesionisti interesati de dezvoltarea profesionala prin urmarea unui program MBA vor avea ocazia sa interactioneze direct cu reprezentantii scolilor de business prezente la Bucuresti pe data de 28 octombrie. Nume mari precum : IE • Warwick •TASMAC London School of Business • IESE • Vlerick Leuven • Kent Business School • INSEAD • Maastricht School of Management • Skolkovo Business School vor fi nelipsite de la eveniment si vor oferi tinerilor romani cu experienta profesionala de cel putin trei ani posibilitatea sa urmeze programe MBA in SUA, Marea Britanie, Franta, Spania, Austria, Olanda sau Germania.

Nu doar scolile sunt incantate de calitatea candidatilor romani, dar si romanii plecati la studii MBA in strainatate, care traiesc experiente inedite in cadrul acestor programe. ” Cel mai mare avantaj a fost fara indoiala numarul de oameni pe care am avut ocazia sa-i cunosc, cu care am interactionat si diversitatea culturala, precum si diversitatea mediilor profesionale din care proveneau. Unul din cele mai importante aspecte a fost faptul ca am avut cu totii ocazia sa impartasim din experienta noastra personala si profesionala si astfel sa ne imbogatim bagajul de cunostinte ” povesteste Roxana Marcu, absolventa a IE Business School.

Absolventa a programului de MBA Romano-Canadiana, Adriana Martin, declara ca acest program i-a oferit sansa de a intelege mai bine modul de functionare al unei companii, interactiunea intre diferite domenii de activitate, si a ajutat-o sa abordeze actiunile atat din punct de vedere analitic cat si strategic.

In ceea ce priveste finantarea studiilor MBA, candidatilor li se pun la dispozitie numeroase optiuni. In unele situatii, companiile finanteaza astfel de programe pentru a avea angajati specializati in domeniile in care activeaza. In numeroase cazuri, scolile MBA sunt dispuse sa acorde o serie de burse pentru candidatii cel mai bine pregatiti.

Spre exemplu, IE Business School ofera o serie de burse speciale adresate fie femeilor care doresc sa urmeze un program MBA, fie pentru promovarea diversitatii si interactiunii culturale sau chiar special pentru candidatii din Europa Centrala si de Est: “Un numar destul de ridicat de studenti din Europa Centrala si de Est si-au exprimat dorinta de a fi insotiti de familii. Acestia pot beneficia de ceea ce se numeste Grantul pentru Sprijinirea Familiei. Acest grant este disponibil studentior care aplica la programe de masterat full-time care vor sa aiba familia alaturi, sau sotilor studentilor deja inscrisi, care doresc la randul lor sa urmeze un masterat in cadrul IE”, declara Kim Goddard, reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Internationala din cadrul IE, Spania.

Bursele oferite de QS impreuna cu scolile participante la World MBA Tour se ridica la $1,600,000. Aplicarea pentru Bursele QS este exclusiv pentru participantii la targul World MBA Tour, asa incat profesionistii interesati pot profita de ocazie participand la evenimentul organizat pe 28 octombrie la Bucuresti.

Programul QS World MBA Tour Bucuresti:

Ora Hotel Intercontinental, Bucuresti
16:00 Deschiderea Inscrierilor

Primii 100 de vizitatori vor primi gratuit TopMBA Career Guide

17:00

(pre-Fair)

Panel Discussion – sustinut de Directorii de Admitere ai scolilor participante
18:00 Deschiderea targului

Intalniri si discutii interactive cu reprezentantii a peste 30 de scoli de business de top din intreaga lume !

20:00-21:00 Ultima ora

Ultima ocazie de a interactiona cu reprezentantii scolilor participante .

21:00
Ora inchiderii

Onlinestudent.ro va fi acolo si va va relata detalii privitoare la desfasurarea evenimentului. Voi  nu?